1.5 Milyar Dolarlık Damas'ın Gözü Türkiye'de - Son Dakika
Ekonomi

1.5 Milyar Dolarlık Damas'ın Gözü Türkiye'de

1.5 Milyar Dolarlık Damas\'ın Gözü Türkiye\'de

Dünya Genelinde 400'ün Üzerindeki Mağaza ile Mücehver Sektörünün En Önemli Temsilcileri Arasında Yer Alan Damas ile Ortaklık Kuran Collection, Türkiye'deki A Plus Tüketici Müşteri Portföyünü Geliştirmek İçin Harekete Geçti.

12.11.2007 02:33

Dünya genelinde 400’ün üzerindeki mağaza ile mücehver sektörünün en önemli temsilcileri arasında yer alan Damas ile ortaklık kuran Collection, Türkiye’deki A plus tüketici müşteri portföyünü geliştirmek için harekete geçti.

Geçtiğimiz yıl uluslararası satış ağı içinde 1.5 milyar dolarlık ciroya ulaşan Dubai kökenli Damas Şirketi’nin Türkiye temsilcisi olan Collection-Damas, Türkiye’deki ilk mağazasını Tiffany&Co ile 1995 içinde Çırağan Palace Kempinski, ikincisini ise geçtiğimiz yıl Kanyon Alışveriş Merkezi’nde hizmete açıp sektörün ülkemizdeki lokomotifleri arasına girmişti. A Plus tücetici sayısının ülkemizde giderek genişlediğine dikkat çeken Collection-Damas Genel Müdürü Gökçe Atuk, kurum olarak ilk etapta JNR Fuarcılık tarafından 8-9 Aralık günlerinde Hilton Convention Center’da organize edilen A Plus Life Style Lüks Markalar Fuarı’na katılma kararı aldıklarını belirterek "Bugün Damas’a ait kolleksiyonlar Claudia Schiffer, Amitabh Bachan ve Nancy Ajram gibi ünlü isimler tarafından tanıtılmaktadır. Damas mücevher tasarımı ve ustalığındaki kalite, Farasha, Boudoor, Dibla, Romance, Solitaire , Harmony and Legacy gibi kendi markalarında kendini göstermektedir. Carrera Y Carrera, Mikimoto, Roberto Coin, Pasquale Bruni, Utopia, Graff, Chaumet, Escada, Daniel K gibi mücehver markalarının yanı sıra Chanel, Chaumet, Bell & Ross, Omega, Parmigiani, Perellet, Ulysse Nardin, Jorg Hysek ve Vacheron Constantin ile dünyanın en prestijli saat markaları da portföyümüzde yer alıyor. İşte bu ürünlüre Türkiye’deki A plus tüketicileri ile buluşturacağız" dedi.

TEK ÇATIDA 50 MARKA: Atuk, ilk kez 1907 yılında sektöre giren Damas’ın 50’den fazla uluslararası ünlü markayı bünyesinde bulundurduğunu de sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti: "Mağazalarımızda satışa sunulan saat ve mücevher markalarının yanı sıra Tiffany& Co gibi Amerikanın en büyük mücevher markasıyla lüks saat ve mücevher pazarında çok markalı mağazacılık zincirinin en önemli temsilcilerinden biriyiz. Dünya çapında 400’ün üzerinde mağazası olan Damas’ın Türkiye operasyonu olarak, yeni mağazalar ile Türkiye pazarında daha da büyümeyi hedefliyoruz. Çünkü tüm gelişmekte olan ülkelerde olduğu Türkiye’de de A plus tükeci portföyü giderek genişlemektedir. Bu pazar genişlemesi şirket olarak bize de yeni açılımlar yapma gereğini zorunlu kılmaktadır".

SİREN ERTAN İSTANBUL: Lüks Markalar Fuarı’na ’Siren Ertan-İstanbul’ ile katılacak olan ünlü modacı Siren Ertan da yaptığı açıklamada "Pret a porter giyimin moda dünyasını ele geçirdigi günümüzde,’houte couture’ giyim kültürünün daha çok insan tarafından anlasılıp, benimsenmesi için çalışan bir moda tasarımcısı olarak ’Siren Ertan İstanbul’ isimli atolyemle , ’lüks’ün en önemli unsurlarından biri olan ’houte couture’ giyimi temsilen bu fuarda yer alıyorum. Bu fuara katılımım için teklif geldiğinde öncelikle bu kişiye özel giyim türünün daha cok insana anlatılabilmesi ve prova sürelerinden fiyat politikamıza kadar merak edilen bir çok soruya cevap verebilme imkanı bulabilecegimi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 1.5 Milyar Dolarlık Damas'ın Gözü Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement