2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı

2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı

6 ülke ve 22 şehrin katılımı ile gerçekleştirilen, "2.Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı", kapılarını, tarım üreticisi ve besicilere açtı.

04.04.2013 19:41

6 ülke ve 22 şehrin katılımı ile gerçekleştirilen, "2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı", kapılarını, tarım üreticisi ve besicilere açtı.

Çok sayıda tarım makinesi ve ekipmanlarının tanıtıldığı fuar, 7 Nisan'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

4-7 Nisan tarihleri arasında hizmet verecek olan "2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın" açılışına, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Fuar organizasyonunun açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gıdanın dünyada parlayan sektörlerden birisi olduğunu kaydederek, bu tür fuar organizasyonlarının da üreticiler ile tüketicileri bir araya getirmesinden dolayı faydalı olduğunu söyledi. Tarım alanında Afyonkarahisar'ın yurt genelinde, iyi bir konumda olduğunu da belirten Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'dan ayrıca dünyanın birçok ülkesine tarım makinaları da ihraç edildiğini söyledi.

SON 10 YILDA ÜRETİCİLERE HÜKÜMETİN SAĞLADIĞI DESTEK 700 MİLYON TL

Açılışta konuşan Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ise yaptığı konuşmada, fuarların son teknolojinin, üreticilere tanıtılma noktasında önemli merkezler olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık noktasında Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğundan söyleyen Arap, "Afyonkarahisar'da Hayvansal ürünlerin işlendiği çok sayıda işletmelerle, 118 milyon dolarlık bir ihracat yapıyoruz. Ürünlerin kalitesi arttıkça ihracatımızın da artacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından, protokol mensupları tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, stantlar gezildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement