ABD'de İşsizlik Son 6 Yılın En Düşük Seviyesinde - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de İşsizlik Son 6 Yılın En Düşük Seviyesinde

ABD'de tarım dışı istihdam eylül ayında 248 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 5,9 ile son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

03.10.2014 16:30  Güncelleme: 16:46

ABD'de tarım dışı istihdam eylül ayında 248 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 5,9 ile son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan eylül ayı tarım dışı istihdam verisi, 248 bin kişiye daha iş imkanı sağlandığını ortaya koydu. Beklenti, verideki artışın 215 bin olacağı yönündeydi.

Beklentilerin üstüne çıkan tarım dışı istihdamda sağlık, perakende ve hizmet sektörlerindeki işe alımlar etkili oldu.

Bu arada, son sekiz ayın en kötü performansı olarak kaydedilen ağustos ayı tarım dışı istihdam verisindeki artış 142 bin kişiden, 180 bin kişiye revize edildi. Temmuz ayı verisindeki artış da 212 binden 243 bine düzeltildi.

Öte yandan, işsizlik oranı eylülde yüzde 6,1'lik beklentinin altında kalarak yüzde 5,9'a geriledi. Bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azalan işsizlik oranı, böylece son altı yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

İstihdam piyasasındaki gelişmeler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı zamanlaması açısından büyük önem taşıyor.

Uzmanlar, beklentilerin altında gelen işsizlik oranının işgücü piyasasındaki güçlenmenin tamamlanmak üzere olduğuna işaret ettiğini belirtiyor. Bu gelişmenin, Fed'in faiz artırımına beklenenden önce başlaması için baskı yaratabileceği belirtiliyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de İşsizlik Son 6 Yılın En Düşük Seviyesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement