ABD'nin İki Bankasından Kötü Haber - Son Dakika
Ekonomi

ABD'nin İki Bankasından Kötü Haber

ABD\'nin İki Bankasından Kötü Haber

ABD'nin En Büyük Finansal Kurumları Arasında Yer Alan Wachovia ile Bear Stearns'in Açıkladığı Bilançolar Hayal Kırıklığı Yarattı.

15.04.2008 12:03

ABD'nin en büyük finansal kurumları arasında yer alan Wachovia ile Bear Stearns'in açıkladığı bilançolar hayal kırıklığı yarattı. Dün Wachovia'nin, gece de Bear Stearns'in açıkladığı bilançolar beklentilerden de kötü geldi.

Citigroup dolarda yükseliş bekliyor

Son dönemde yaşadığı finansal problemlerle gündemden düşmeyen ABD'nin beşinci büyük bankası Bear Stearns, yılın ilk çeyreğini kapsayan dönem için kötü bir bilanço açıkladı. Önemli bir likidite krizi yaşayan ve bu nedenle JPMorgan'a satılacak olan bankanın karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 79 

geriledi.

Geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte 554 milyon dolar kar eden banka, bu yıl ise 115 milyon dolar kar edebildi. Bear Stearns'ün hisse başına karı ise birinci çeyrekte 0.86 dolar oldu.

ABD'nin dördüncü büyük bankası olan Wachovia da dün piyasayı memnun etmeyen bir bilanço açıkladı. Birinci çeyrekte kredi sorunları nedeniyle hisse başına 0.20 dolar zarar eden banka, 7 milyar dolar sermaye artırımına gideceğini açıkladı.

Wachovia, yılın ilk çeyreğini 393 milyon dolar zararla tamamladı. Şirketin hisseleri de günü yüzde 8 düşüşle noktaladı. Wachovia CEO'su Ken Thompson, ilk çeyrek sonuçlarının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, 500 kişinin işten çıkarılmasının planlandığını açıkladı.

SIRADAKİ BANKALAR

ABD'de bu hafta boyunca dev finansal kurumlar bilançolarını açıklamaya devam edecek. Uzmanlar, piyasların bu bilançolara göre yön bulacağına dikkat çekerek, beklenenden kötü bilançolar gelmesi halinde piyasalarda sert dalgalanmalar yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Çarşamba günü JP Morgan, Perşembe günü Merrill Lynch, Cuma günü de Citibank yılın ilk üç ayına ilişkin mali tablolarını açıklayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD'nin İki Bankasından Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement