Afyon Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Afyon Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı

Afyon Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Guangyao."Çin, Türkiye'nin üçüncü büyük ticaret ortağıdır".

13.06.2013 16:52

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangyao, "Çin, Türkiye'nin üçüncü büyük ticaret ortağıdır" dedi.

Guangyao, Stonexpo Afyon Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Çin ile Türkiye arasında son yıllarda ekonomik ilişkilerin geliştiğini bildirdi.

Son yıllarda Çin ve Türkiye arasındaki ticari ekonomi iş birliğinin her geçen gün arttığını belirten Guangyao, şöyle konuştu:

"Şu an Çin, Türkiye'nin üçüncü büyük ticaret ortağıdır. Türkiye'den Çin'e ihracat edilen doğaltaş malzemeleri değeri 782 milyar dolardır. Türkiye'nin Çin'e mermer ihracatı yüzde 40'a ulaşmıştır. Bu rakam eski rekoru kırmıştır. Türkiye dünyanın en eski mermer üretim ülkelerinden biri olarak, zengin mermer kaynağına sahiptir. Son yıllarda Çin'de, kente yerleşen ve yaşam standardı yükselen insanımızın sayısının artmasıyla mermer gibi taş malzemelere ihtiyaç büyüktür. Türkiye, en fazla mermeri Çin'e ihraç ediyor. 2023 yılına kadar Türkiye'den Çin'e mermer ihracatının 4 milyar dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor."

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Afyonkarahisar'ın mermercilik ve doğaltaş sektöründe Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 1 milyar 900 milyon dolarlık mermer ihracatının yüzde 12.38'ini Afyonkarahisar'ın yaptığına dikkati çeken Serteser, "Afyonkarahisar'ın 235.6 milyon dolarlık mermer ihracatı var ve bu ciddi bir rakam. Biz de bunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Açılışa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve diğer ilgililer katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Afyon Mermer ve Mermer Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement