AK Parti'den barınma problemi yaşayan öğrenciler için seferberlik ilanı: Belediyelerimize müracaat edin - Son Dakika
Ekonomi

AK Parti'den barınma problemi yaşayan öğrenciler için seferberlik ilanı: Belediyelerimize müracaat edin

AK Partili belediyeler fahiş kira artışları sebebiyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler için harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibi ise belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar, yerlerini yurtlarını ayarlayacaklar." ifadelerine yer verdi.

23.09.2021 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özhaseki, okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla yurtlara talebin arttığını, özellikle yaşadıkları şehirlerin dışında eğitim gören gençlerin bir anda yurtlara müracaat ettiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yurt ihtiyacıyla alakalı görüşmesinde çok tatmin edici cevaplar aldığını belirten Özhaseki, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için güzel haberler verdi.

"AK PARTİLİ BELEDİYELER OLARAK BİR KARAR ALDIK"

AK Partili belediyelerin öğrencilere yardımcı olacağını belirten Özhaseki, "Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Gelen öğrencilere yardımcı olmak için müthiş bir çaba içerisindeler. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Zaten yurtların fiziki şartları da eskiye oranla çok daha güzel. Bu konuda eminiz. Ancak gittiği şehirde yedekte kalanlar ya da yurt çıkmayanlar, öğrencilerimiz belki olabilir. Sebebi hiç önemli değil. Öğrencilerimizin barındırılması ve okula hazırlık dönemi için gençlerimize imkan sunulması için AK Partili belediyeler olarak bir karar aldık. Bugün içinde ülkemizde 1389 belediye var. Bunlardan 803'ü AK Partili belediyeler. Belediye başkanlarımız, bu çerçevede gençlere duyuruda bulunuyorlar. Ola ki müracaatınıza olumsuz cevap geldi veya yurt çıkmaması gibi bir durum söz konusu oldu, o zaman bize müracaat edebilirsiniz. Belediyelerimiz, gençlere yer bulma konusunda yardımcı olacaklar." dedi.

"BÜTÜN AK PARTİLİ BELEDİYELER ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLACAK"

Her ilde kamu kurumlarının misafirhaneleri olduğuna dikkati çeken Özhaseki, AK belediyeler olarak öğrencilere gerekli destekleri de vereceklerini dile getirdi. Devlet yurtlarının beş yıldızlı otel konforunda olduğunu vurgulayan Özhaseki, yurt çıkmama ihtimaline karşılık AK Partili belediyelerin öğrencilerin müracaatlarını beklediğini ifade ederek, "Bütün AK Partili belediyeler sonuna kadar öğrencilerimize yardımcı olacaklar. Bu konuyu provokatif bir şekilde eylem sebebi yaparak sokağa dökülmek, bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma, insanlara yardımcı olma tarafındayız, öğrencilerimizin problemlerini giderebilme tarafındayız. O yüzden de AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibi ise belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar, yerlerini yurtlarını ayarlayacaklar." diye konuştu.

AK Parti\'den barınma problemi yaşayan öğrenciler için seferberlik ilanı: Belediyelerimize müracaat edin
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi AK Parti'den barınma problemi yaşayan öğrenciler için seferberlik ilanı: Belediyelerimize müracaat edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • İsimsiz : Cami yapılması ne kadar zoruna gitmiş...merak etme yurt da yapılıyor camı de üniversite de 23 47
  • Seval İzmir: Akp belediyeleri olarak karar almışlar Mış...! Cemaati olmayan her yere cami inşa edeceklerine Ülkenin geleceği gençlere yurt sayılarını arttırsınlar... Benim kızım da üniversite öğrencisi Yedekten girdi listeye KYK yurtlarının misafirhaneleri bile ağzına kadar dolu... 1 yatak sığacak odaya 1000 TL istiyorlar Üstelik kız... Nasıl gözünü kapatır, nereye yerleştirirsin...! Bizim öyle çocuklarımızı torunlarımızı yurt dışına gönderip okuyabilecek imkanımız yok... Çünkü bizler çalmayı bilmiyoruz. 44 19 Yanıtla
  • Murat Guney: Bu fotoroftakilerin kaçı öğrenci merak etmiyor değilim. 20 42 Yanıtla
  • Necati Kaya: Sayı sayma yeteneginin oldugunu pek sanmam. 15 6
  • İsimsiz : Ben de sende sorgulama yeteneği olduğunu pek sanmiyorum 10 10
  • m.yener arıkan: hani bu öğrenciler ortamı germek için böyle yapıyorlardı, hani türkiye dünyada en çok yurt yapan ülkeydi hani yeni yurda ihtiyaç yoktu (bir ara öğretmen eksiği değil fazlası var denildiği gibi) nereden çıktı bu dışarıda kalan öğrencilere yardım koşusu ha akp li belediyeler 10 7 Yanıtla
  • Tuğrul Coşar: Cok sıkıştıklari oy kaygısı gerçeğini gördükleri zaman sorun olduğunu kabul ediyorlar 0 0
  • new world: Bu konuya öncülük eden Ankara Büyükşehir belediyesine. Sonsuz teşekkürler.... 0 0 Yanıtla
  • Tuğrul Coşar: Sorunlari görmezden gelip başka başka komplo teorileri üretmekte işinize gelmeyen herkesi hain ilan etmekte iftira atmakta zihiniyetiniz çok iyi . 0 0
  • Tuğrul Coşar: İsimisizzz kardeşim cami yapılması kimsenin zoruna falan gitmiyor sorun şu ki önce insan barınma sorunu bu varken 100 mt arayla heryere bim.market gibi cami yapmak ne kadar mantıklı ve bu camilerdeki cuma haricinde kaç kişi oluyor biliyirmusn üç beş kişi sadece . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.


Advertisement