Alternatifbank Hisse Satışını BDDK Onayladı - Son Dakika
Ekonomi

Alternatifbank Hisse Satışını BDDK Onayladı

Alternatifbank Hisse Satışını BDDK Onayladı

Alternatifbank'ın (Abank) yüzde 70 Alternatifbank'ın (Abank) yüzde 70.84 hissesinin Katarlı Coomercial Bank of Qatar'a (CBQ) satışını, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayladı.

02.07.2013 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alternatifbank'ın (Abank) yüzde 70 Alternatifbank'ın (Abank) yüzde 70.84 hissesinin Katarlı Coomercial Bank of Qatar'a (CBQ) satışını, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayladı. Bundan sonra Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının alınmasına bağlı olarak, hisse devrine ilişkin yasal prosedürler yürütülecek.

Alternatifbank A.Ş'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, bankanın ana hissedarı Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH) ile Çelik Motor Ticaret A.Ş., Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş., Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş., ve AEH'nin ortaklarından Özilhan Sınai Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile Commercial Bank of Qatar (CBQ) arasında, bu beş şirketin toplamda sahip olduğu Alternatifbank A.Ş. (Abank) hisselerinden, Abank sermayesinin yüzde 70.84'üne karşılık gelen kısmının, Katar ve Türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınması kaydıyla, CBQ'ya satışı konusunda hisse satış sözleşmesi imzalandığının duyurulduğu hatırlatıldı.

-BUNDAN SONRA SÜREÇ SPK ONAYININ ALINMASINA BAĞLI YÜRÜTÜLECEK-

Konuya ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) onayı alındığı belirtilen açıklamada, "Bundan sonra, Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının alınmasına bağlı olarak hisse devrine ilişkin işlemler, yasal prosedürler doğrultusunda yürütülecek ve tamamlandığında yine özel durum açıklaması ile kamuoyu usulüne uygun olarak bilgilendirilecektir" denildi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Alternatifbank Hisse Satışını BDDK Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement