Altın Isınma Hareketlerinde - Son Dakika
Ekonomi

Altın Isınma Hareketlerinde

Altın, dün emtia fiyatlarındaki sert düşüşlere karşın, 12 haftanın en yüksek seviyesi altında tutundu.

15.01.2015 08:57  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, yatırımcıların, ABD faizlerinin görünüme karşılık, emtia fiyatlarındaki sert düşüşlerin küresel büyüme ve enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendirmeleri ile birlikte, 12 haftanın en yüksek seviyesinin altında kaldı.

ULUSLARARASI PİYASALARDA ALTIN

Spot altın yüzde 0.2 artarak, Singapur saati ile 12:03'te ons başına 1,231.02 dolara çıktı. Metal dün, ham madde fiyatlarındaki güçlü düşüşlerle birlikte günü yüzde 0.2 kayıpla kapamadan önce, 1,244.51 dolara kadar çıkarak 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN YORUMU

Beijing Capital Futures Co. analisti Li Zibo, bilgilendirme notunda, "Altın, küresel büyüme endişelerine bağlı olarak diğer piyasalardaki riskten kaçınma eğiliminden faydalanıyor," dedi ve "Bunun yanında, halen ABD ve Avrupa'daki para politikalarının farklılaşmasından dolayı dolarda görülen güçlenmenin altını savunmada bırakacağını düşünüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün ons başına 1,244.60 dolar ile 23 ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.3 düşerek, ons başına 1,230.60 dolara geldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün son bir haftada ilk kez daraldı.

Altın Isınma Hareketlerinde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Isınma Hareketlerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement