Türkiye'ye İade Edilen Asil Nadir, Silivri Cezaevi'nde - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'ye İade Edilen Asil Nadir, Silivri Cezaevi'nde

Türkiye\'ye İade Edilen Asil Nadir, Silivri Cezaevi\'nde

Uzun zamandır tutuklu bulunduğu İngiltere'den dün gece Türkiye'ye iade edilen Kıbrıslı İş Adamı Asil Nadir, Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

22.04.2016 01:15  Güncelleme: 08:11

Kıbrıslı Türk İş Adamı Asil Nadir, İngiltere'de şirketinden zimmetine para geçirmekten suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 4 yıldır İngiltere'de tutuklu bulunan Nadir, dün Türkiye'ye iade edildi.

BÜYÜK BİR VALİZLE GELDİ

Türk Hava Yolları'na ait uçak saat 22.15'te Londra'dan İstanbul'a geldi. Uçaktan elinde büyük bir valizle inen Asil Nadir, polis eşliğinde aprondan Atatük Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİLİVRİ CEZAEVİ'NDE

Burada yaklaşık 1,5 saat süren işlemlerinin ardından, polis ekibi eşliğinde havalimanından ayrılan Asil Nadir saat 00.45 sıralarında Silivri Cezaevi'ne getirildi.


ASİL NADİR KİMDİR?

75 yaşındaki Kıbrıslı İş Adamı Asil Nadir'in ismi 80'li yılların sonunda duyuldu. 1988'de Günaydın gazetesini satın alarak medya sektörüne girdi. Ardından da Güneş ve Tan gazeteleri ile Nokta dergisini satın aldı. Asil Nadir, yine bu yıllarda KKTC'de de bazı medya organlarına sahip oldu.


Nadir, 1990 yılı sonunda paravan şirketler kurarak İngiltere'nin en büyük şirketlerinden Polly Peck'in hisselerini yapay şekilde yükseltmek ve milyonlarca sterlini zimmetine geçirmekle suçlandı. Asil Nadir, hakkında çıkarılan yakalama kararı ile 17 Aralık 1990 tarihinde tutuklandı. 1993 yılına kadar İngiltere'de hapis yattı. 1993'te 3,5 milyon sterlin kefaletle serbest bırakıldı ve özel uçağıyla KKTC'ye kaçtı.

2010 yılında ise kendi isteği ile yeniden yargılanmak üzere İngiltere'ye döndü. Ancak 2012 yılında tamamlanan yargılama sonucunda 29 milyon sterlini zimmetine geçirmekten dolayı suçlu bulundu ve 10 yıl hapse mahkum oldu.

İngiltere'deki mahkeme, Asil Nadir'in, mağdur bıraktığı yatırımcılara 5 milyon sterlin ödemesi durumunda cezasının geriye kalanını Türkiye'de çekmesini kararlaştırdı. Asil Nadir'in, Türkiye'deki prosedürün tamamlanmasının ardından Kıbrıs'a gönderilebileceği konuşuluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'ye İade Edilen Asil Nadir, Silivri Cezaevi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yapma yav: bildiğin danışıklı döğüş işte...ömrünün sonunu kktc de geçirecek. 2 1 Yanıtla
  • sen ben o: ingiliz oyunu, koca iş adamını bitirmeye çalışıyorlar .adam gibi adam asil nadir 1 0 Yanıtla

Advertisement