Babas Tatil Köyü'nün Temel Atma Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Babas Tatil Köyü'nün Temel Atma Töreni

Babas Tatil Köyü\'nün Temel Atma Töreni

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapılacak olan BABAS Tatil Köyü'nün temel atma töreni Bediüzzaman Said Nursi'nin hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Said Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirildi.

08.07.2013 16:04

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapılacak olan BABAS Tatil Köyü'nün temel atma töreni Bediüzzaman Said Nursi'nin hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Said Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapılacak olan BABAS Tatil Köyü'nün temel atma töreni, Said Nursi'nin hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Said Özdemir, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Said Nursi ve talebeleri hakkında çok sayıda kitap yazan Necmettin Şahiner ve İhsan Atasoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. BABAS Tatil Köyü'nün temeli, Said Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı'nın Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ün ilk harcı dökmesiyle atıldı.

BABAS TERMAL PROJESİ

BABAS Tatil Köyü, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan, tarihi zenginliği, ormanı, termal suyu, organik mahsulleri, çiftlik hayvanları ve keyifli bir sosyal ortamı olan bir devre tatil projesi. BABAS Termal Turizm Şirketi, bölgenin orman varlığı, termal suyu, çok çeşitli organik mahsulleri ve çiftlik hayvanlarını benzersiz bir doğa deneyimine dönüştürmek üzere bir araya getirdi. Her bölgeden kolay erişilebilen konumu, dokunulmamış doğası, tarihsel kökleri ile farklılaşan proje, misafirlerine sükunet ve hareketi, sağlık ve keyfi birlikte sunuyor.

Doğal yaşam alanları, havuz seçenekleri, modern tasarımlı hamamlar, alternatif ve modern sağlık üniteleri ve sosyal tesisleri de barındıran BABAS, ulusal ve uluslar arası kongre ve konferans merkezi olarak da hizmet vermeye hazırlanıyor.

BABAS, Ankara, İstanbul ve Bursa'ya 246 kilometre ile eşit mesafede yer alıyor. Bolu'nun 50 kilometre güneybatısında yamaca, iki tarafı ağaçlarla kaplı bir yoldan varılıyor. Abant, Karagöl ve Sünnet Gölü milli parklarının güzelliklerine yolculuk yarım saat, Kartalkaya ve Kartepe kayak merkezlerine 1 saat sürüyor.

Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bartın, Kütahya, Bilecek ve Yalova'dan Mudurnu'ya en fazla 1-2 saat içinde ulaşılıyor. Ankara-İstanbul otoyolundan Abant çıkışını takip ederek, önce Abant'a, 17 kilometre sonra da Mudurnu'ya ulaşabiliyor.

SAĞLIK KAYNAĞI

Antik medeniyetlerden bu yana sıhhat kaynağı olarak bilinen BABAS kaplıca suyu, doğal bir yamacın içerisinde yer alıyor. Yeryüzüne 41 derece sıcaklıkta çıkıyor. Cildin yenilenmesine, organ fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasına faydalı ve kemik hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Babas Tatil Köyü'nün Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement