Bakan Çağlayan Uyardı - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Çağlayan Uyardı

Bakan Çağlayan Uyardı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Vatandaşa 'Zam Gören Otomobili Almayın' Uyarısında Bulundu.

24.04.2009 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, vatandaşa ‘zam gören otomobili almayın’ uyarısında bulundu.

 Kayıt dışı işçi çalıştırmanın o işçinin emeğinden çalmak anlamına geldiğini söyledi. Çağlayan, 2009’da küçülmenin 3.6’nın üzerine çıkmaması için her türlü önlemin alınacağını belirtti.

Zamlı araba almayın

Bakan Çağlayan, dünkü 23 Nisan resepsiyonunda bir grup gazeteciyle sohbet etti. ÖTV indiriminin sonuçlarını anlatan Çağlayan’a bir gazeteci firmaların talep artışını fırsat bilerek zam yapmalarından yakındı.

Çağlayan, “Fiyat artışına karşı en iyi dersi tüketici verir. Zam varsa almayın” dedi. Ancak bazı ürün ve modellerde aşırı talep yoğunlaşması olduğunu belirten Çağlayan, “Bir kızı on kişi ister ama bir kişi alır. Fiyat artışında belli ürünlere olan yoğun talep de etkili oluyor. Kur artışları da fiyat artışını etkiliyor ama sonuçta en iyi dersi vatandaş verir” diye konuştu.

Uzatma var mı yok mu?

Aysel ALP YAZIYOR

ÖTV indirimi sonrasında otomotiv firmalarının 24 saat çalışır hale geldiğini anlatan Çağlayan, Renault’nun 12 bin yeni araç üretmek için düğmeye bastığını söyledi.

Stokların azaldığını ancak üretim ve ithalat artışı nedeniyle stokların tükenmediğini anlatan Çağlayan, ÖTV indirimini erken bitirme niyetlerinin olmadığını ifade etti. Süreyi uzatıp uzatmama konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ama tüm planların 15 Haziran’a göre yapıldığını bildirdi.

-3.6 hedefimizdir

Çağlayan’a; hükümetin revize ettiği büyüme hedefinin eksi 3.6 olduğu ancak IMF’nin Türkiye’ye ilişkin küçülme tahmininin 5.1 olduğu anımsatıldı.

Çağlayan, IMF’nin bir tahminde bulunduğunu kendilerinin açıkladığı -3.6’nın ise bir tahmin değil hedef olduğunu vurguladı. Ekonomideki küçülmenin 3.6’da kalması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çağlayan, tüm projeksiyonların bu hedefe göre yapıldığını vurguladı. Çağlayan, ÖTV indirimlerinin, kefalet sisteminin ve bundan sonra alınması muhtemel tüm önlemlerin bu hedefe ulaşmak için yapılacağını söyledi. Çağlayan, “Başkaları da başka tahminlerde bulunur ama onlarınki tahmin; bizimki hedeftir” dedi.

Patronlara çalmayın mesajı

Küresel krizle birlikte işverenlerin; işçisini atmış gibi yapıp çalıştırmaya devam ettiğini belirten bir gazeteciye Çağlayan, “6 yıl sigortalı çalışmış, 20 yıl işverenlik yapmış biri olarak söylüyorum; patronların sadece hukuki değil, vicdani yükümlülükleri de vardır. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesap verir. Bir işçiyi kayıtdışı çalıştırmak o işçinin emeğinden çalmak demektir” karşılığını verdi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Çağlayan Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement