Bakan Eker, Ricciardone'yi Kabul Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eker, Ricciardone'yi Kabul Etti

Bakan Eker, Ricciardone\'yi Kabul Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul etti.

19.02.2014 16:40

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eker, Ricciardone ile ABD'nin yeni tarım müşavirine Türkiye'nin tarımda elde ettiği başarıyı anlattı. Türk tarımının 2007'de yaşanan kuraklık dışında son 10 yılda hep büyüme gösterdiğini ifade eden Eker, kuraklıktan fazla etkilenmemek için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Dicle ve Fırat nehirleri üzerinde elektrik üretme ve sulama amaçlı çok sayıda baraj yapıldığını kaydeden Eker, yapımı süren barajların tamamlanmasıyla bölgede 1,5 milyon hektarlık alanın sulu tarıma açılacağını ifade etti.

Eker, Türkiye ile ABD'nin sağlam iki müttefik olduklarının altını çizerek, çevresel etkiler sebebiyle iki ülke ilişkilerinde zaman zaman yaşanan gerginliklerin iyi ilişkileri bozamayacağını vurguladı.

"Türkiye sevdalısıyım"

Büyükelçi Riciardone de zaman zaman ikili ilişkilerde dalgalanma olsa da Türkiye ile ABD ilişkilerinin sağlam temeller üzerine oturduğunu, iki ülke arasında uzun yıllara dayanan dostluk ilişkisi bulunduğunu belirtti.

Müttefik iki ülkenin siyasi işbirliğinin yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkilerinin de örnek düzeyde olduğunu ifade eden Ricciardone, kendisinin de bir Türkiye sevdalısı olduğunu söyledi. Kızının Adana'da görevli iken dünyaya geldiğini, bu bölgede birçok dostu bulunduğunu kaydeden Ricciardone, bunun da Türkiye sevgisini artırdığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eker, Ricciardone'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement