Bandırma'da 2023 Yılı Bal Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Bandırma'da 2023 Yılı Bal Hasadı Başladı

Bandırma\'da 2023 Yılı Bal Hasadı Başladı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, endemik bitki örtüsü ve zengin bir floraya sahip olan bölgede, üreticiler bal sağımı yapmaya başladı. Bu yıl 3 bin 500 kovandan 35 bin ton dolayında bal üretimi hedefleniyor. Bal üreticisi Akın Beyhanlı, iklim değişikliğinin bal üretiminde düşüşlere sebep olduğunu belirtti ve 2023 yılı için bereketli bir hasat diledi.

19.08.2023 16:19

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 2023 yılı bal hasadı başladı.

Endemik bitki örtüsü ve zengin bir floraya sahip olan Bandırma'da üreticiler bal sağımı yapıyor.

Çiçek balı ağırlıklı olarak, kestane, ıhlamur, meşe, sandal, çam ve çiçek karışımı bal üretimi yapılan Bandırma'da bu yıl 3 bin 500 kovandan 35 bin ton dolayında bal üretimi hedefleniyor.

Bal üreticisi Akın Beyhanlı, yaptığı açıklamada, arı sayısının artmasına rağmen bal üretiminde düşüşlerin yaşandığını ve buna sebep olarak iklim değişikliğinin ön planda olduğunu söyledi.

Beyhanlı, "2023 yılı bal hasadına başladık. Çakıl Mahallesi'nde 350 kovanla arıcılık işletmem bulunuyor, ürettiğimiz ürünler bal, polen, propolis ve arı sütü. Kendi üretimimiz her şey hijyenik, temiz ve katkısız bu şekilde üretimimizi gerçekleştiriyoruz. 2023 yılı için bereketli olur inşallah." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bandırma'da 2023 Yılı Bal Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement