Bankacılar Karşı: Maliyetler Artar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bankacılar Karşı: Maliyetler Artar

Bankacılar Karşı: Maliyetler Artar
31.08.2012 08:24

Bankacılar ticari tasarrufların devlet garantisi altına alınmasına karşı çıktılar.

Milliyet'te yer alan haberdeAvrupa ülkelerinin kriz nedeniyle ticari mevduatlara garanti verdiğini belirten sektörün önde gelen bankalarından birinin genel müdürü, bunun bankalara ekstra maliyet getirilmesi anlamına geldiğini söyledi.

"Bu maliyetleri kim karşılayacak? Devlet mi bankacılık sektörü mü?" diyen bankacı, "Tasarruf mevduatında devletin görevi esas olan küçük tasarruf sahibini korumaktır. Yoksa kâr ve zararını bilen, bilanço okuyabilen, risklerini iyi ölçen ticari tasarruf sahiplerini değil" dedi.

Sektörün önemli bankalarından birinin üst düzey yöneticisi de aynı yönde görüş belirterek, " Türkiye'de artık o kadar etkin şekilde denetim ve gözetim var ki ticari mevduata neden devlet garantisi getirilmek isteniyor, bakmak lazım" dedi.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Bankacılar Karşı: Maliyetler Artar - Son Dakika


Advertisement