Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin son 10 yılda siyasi ve ekenomik istikrara kavuştuğunu ve bunun olumlu sonuçlarını yaşadığını ifade ederek, "Siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı getirdiğini gördük."

17.11.2012 17:05

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin son 10 yılda siyasi ve ekenomik istikrara kavuştuğunu ve bunun olumlu sonuçlarını yaşadığını ifade ederek, "Siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı getirdiğini gördük. Bunlar siyam ikizleri gibidir. Birbirinden ayrılması, kopması mümkün değil" dedi.

Arınç, Manisa'nın Kaaağaçlı beldesinde Dizayn Optimum Mühendislik şirketinin yeni fabrikasının açılışına katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, ekonomik ve siyasi istikrarın önemine işaret eden Arınç, Türkiye'nin 1999-2001 yıllarında en derin ekonomik krizi yaşadığını ve bu dönemde insanların geleceği dair ümitlerini yitirdiğini anlattı.

Arınç, Türkiye'nin, 2002 yılından beri yakaladığı istikrar ortamıyla o günleri geride bıraktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şimdi geleceğe ümitle bakan, ümitsizliğin yerine 'daha da iyi olacak' beklentisinin hakim olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. 1970'li, 1980'li yıllarda da bunlar (sıkıntılar) oldu. Bazen 24 Ocak kararlarıyla, bazen başka şeylerle makyaj tazelemek veya pansuman tedbirlerle ekonominin düzlüğe çıktığı zamanlar oldu veya biz böyle zannettik. Şimdi siyasetteki istikrarın ekonomide istikrarı getirdiğini gördük. Bunlar siyam ikizleri gibidir. Birbirinden ayrılması kopması mümkün değil. Eğer bir ülkede siyasi istikrar varsa, güven varsa, geleceğe ümit varsa, ekonomik iyileşmeler hemen kendisini gösteriyor."

- "İhracat rakamları ümit verici"-

Türkiye'nin ihracat rakamlarının son derece ümit verici olduğunu, yıllık bazda 140 milyar doları bulan, aylık 10-12 milyar dolardan aşağı düşmeyen bir ihracatın söz konusu olduğunu belirten Arınç, "Geçmişte, 10 sene önce 20 milyar doları bulmayan ihracatımızın bugün bu noktaya gelmesi sevindiricidir" dedi.

Arınç, bu noktada Avrupa'nın 3-4 yıldır kriz içerisinde olması ve ihracatın bundan olumsuz etkilenmesinin de gözönüne alındığında, bu başarının daha anlamlı hale geldiğine vurgu yaptı.

İşsizlik rakamlarında da olumlu gelişmeler yaşandığını dile getiren Arınç,

"Şu anda yüzde 8'lerdeyiz. Avrupa'da yüzde 18. İspanya, İzlanda gibi bazı ülkelerde yüzde 20'lere yaklaşıyor. Hamdolsun biz iyiyiz, Allah nazardan saklasın" dedi.

-"İstikrarı bulur, sırtımız sıvazlanırsa yatırımdan korkmayız"-

Dizayn Optimum Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan ise 50 kişinin istihdam edildiği fabrikada, farklı markalara buzdolabı kalıbı üretileceğini söyledi.

Yaptıkları üretimin, bu alandaki ithalat ihtiyacını azaltacağını ve yeni yatırım planları olduğunu belirten Arslan, "Hükümetin sunduğu yatırım teşvik paketlerinden yararlanıyoruz. Bu teşvikler yatırımcı için önemli destekler içeriyor. Sanayiciler olarak istikrar ortamı bulur, hükümet tarafından sırtımız sıvazlanırsa yatırımdan korkmayız" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Zülal Eser - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement