Bask Genel Başkanı Resul Akay: Hükümet Memurları Hafife Almaktadır - Son Dakika
Ekonomi

Bask Genel Başkanı Resul Akay: Hükümet Memurları Hafife Almaktadır

Bask Genel Başkanı Resul Akay: Hükümet Memurları Hafife Almaktadır

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, Hükümetin memurları ve masada oturan konfederasyonları hafife aldığını belirterek; zam önerisinin müzakere dahi edilemez bir öneri olduğunu vurguladı Bağımsız Kamu...

07.08.2013 12:49

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, Hükümetin memurları ve masada oturan konfederasyonları hafife aldığını belirterek; zam önerisinin müzakere dahi edilemez bir öneri olduğunu vurguladı Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Hükümetin memurları ve masada oturan konfederasyonları hafife aldığını belirterek; zam önerisinin müzakere dahi edilemez bir öneri olduğunu vurguladı.

Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin 2013 ve 2014 yılı için önerdiği zammı değerlendiren Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Hükümetin memurları ve masada oturan konfederasyonları hafife aldığını belirterek, "Zam önerisi müzakere dahi edilemez bir öneridir" dedi.

Hükümetin 3 milyon kamu görevlisi ile 1.5 milyon emekli, dul ve yetimine önerdiği 2013 ve 2014 yılı zam teklifinin gülünç olduğunu vurgulayan Akay, bu zammın masaya getirilmesinin ise büyük bir pişkinlik ve cesaret örneği olduğunu ifade etti. Akay, "Masada yer alan konfederasyonların bu öneri üzerine masayı terk etmesi gerekirdi" dedi.

Hükümetin 11 yıldır memurlara ve emeklilerine yüzde 2-3 gibi artışlar yaparak günlük geçimde acze düşürdüğünü ifade eden Akay, şu açıklamalarda bulundu:

"Başbakanın Nisan ayından bu yana Türk ekonomisinin en parlak dönemini yaşadığını belirttiği bir süreçte yüzde 3+3 gibi komik bir zammın parlaklığın boyutunun ne olduğunu göstermektedir. Tüm icraatlarını kamu görevlileri ile başarmaktan başka bir şansı olmayan bir iktidarın yıllardır sürdürdüğü "enflasyona ezdirmedik' beyanlarıyla kamu görevlilerini adeta "ekonomik kıyıma' tabi tutması eşyanın tabiatına aykırıdır. Hükümet bu tutumuyla bindiği dalı kesen adam görüntüsündedir."

Memur ve emeklinin geçim sıkıntısı çektiği, adeta can çekiştiği bir ortamda önerilen zam teklifinin insaf ölçülerini aşan bir tavır olduğunu belirten Resul Akay, masada oturan sendikaların ise bu zam önerisine tepkilerinin cılız ve etkisiz olduğunu vurguladı.

-"ÖNERİ MÜZAKERE DAHİ EDİLEMEZ"-

Sendikaların yaptığı açıklamalarda "bu zammın kabul edilemez olduğunu ifade etmelerini" manidar bulduğunu ifade eden Akay şunları kaydetti:

"BASK olarak Hükümetin önerisinin kabul edilemezden öte müzakere dahi edilemez bir öneri olarak değerlendiriyoruz. Hükümetin bu önerisi ile toplu sözleşme müzakereleri fiilen bitmiştir. Bu nedenle müzakere masasındaki sendikaların masaya tutunmak yerine acil eylem planları yaparak hizmet üretiminden gücün kullanılması da dahil her türlü demokratik eylemi meşru sayması ve mensubu oldukları kesimlere karşı ortak sorumluluklarını biran evvel yerine getirmeleri gerekir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bask Genel Başkanı Resul Akay: Hükümet Memurları Hafife Almaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement