Başkan İşlek: "2022'nin ikinci yarısı itibari ile suya kavuşacağız" - Son Dakika
Ekonomi

Başkan İşlek: "2022'nin ikinci yarısı itibari ile suya kavuşacağız"

Başkan İşlek: "2022\'nin ikinci yarısı itibari ile suya kavuşacağız"

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Korkutelili üreticilere 2022'nin 2. yarısı itibari ile suya kavuşabileceklerini söyledi.

08.12.2021 17:14  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Korkutelili üreticilere 2022'nin 2. yarısı itibari ile suya kavuşabileceklerini söyledi. 8 milyon metreküp suyun baraja aktarılamayıp boşa aktığını belirten Başkan İşlek, "Korkuteli, 1 yıl boyunca 4 sulama esnasında toplam 11 milyon metreküp su kullanmaktadır. Yapılan inceleme sonucunda Koçantı ve Bingeçit sulama sistemimizde şuanki az olan yağışlara rağmen 8 milyon metreküp suyumuz maalesef boşa akmakta, barajımıza aktarılamamaktadır" dedi.

"İki yıl boyunca geceli gündüzlü çalışmalar yapıldı"

Aralık 2021 olağan Korkuteli Belediye Meclis toplantısı sonrasında sosyal medya sayfasından yazılı bir açıklama yapan Ömer İşlek, "Değerli Çiftçilerimiz; Seçim döneminde Korkuteli Barajımıza Su takviyesi için DSİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda 2023 yılı sonu itibari ile 63 Kilometre mesafedeki Manavgat Çayı başlangıcından Akdeniz Bölgesi Sulama Master Planı çerçevesinde çalışma yapacağımızı bildirmiştik. Hizmet etmemiz için görev verdiğiniz gün itibari ile bir önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel sekreterimiz ve ASAT Genel müdürümüz olan Faruk Karaçay ile Korkuteli'nin su problemi üzerine çalışmaya başladık. Geçen ay itibari ile 1 yaz 2 kış boyunca her 10 günde bir teknik inceleme, gözlemleme ve tespit etme çalışmaları çerçevesinde aşağıda sizlere sunduğumuz proje ile su problemimizi 2023 sonunu beklemeden çözmeye başlayacağız inşallah" diye konuştu.

"11 milyon metreküp su ihtiyacı var"

8 milyon metreküp suyun boşa aktığını iddia eden Başkan İşlek, "Korkuteli, 1 yıl boyunca 4 sulama esnasında toplam 11 milyon metreküp su kullanmaktadır. Yapılan inceleme sonucunda Koçantı ve Bingeçit sulama sistemimizde şu an ki az olan yağışlara rağmen 8 milyon metreküp suyumuz maalesef boşa akmakta, barajımıza aktarılamamaktadır. DSİ 2022 yılı bütçesi içerisinde yer almayan bu rehabilitasyon yatırımını 1 gün bile kaybetmeden hemen yapabilmek adına dün Korkuteli Belediye Meclisimizde projemizi görüştük. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak bu yatırım ile ilgili oy birliği ile komisyona havalesini yaptık. Allah nasip eder ise Ocak ayı meclisinde yine oy birliği ile yetkiyi alıp biran önce ihaleye çıkarak 6 ay içerisinde yapımını bitirerek barajımıza her yıl ilave 8 milyon metreküp suyu doldurmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Başkan İşlek: '2022'nin ikinci yarısı itibari ile suya kavuşacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı
    13:49 Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı

    Karadeniz'de balıkçılar, balık boylarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle erken paydos yaptı. Balıkçılar, sürdürülebilen avcılığın devamı için paydos ederek, gelecek sezon için hazırlıklara başladıklarını söylediler.

  • 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu
    13:47 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tokat'ta yaptığı açıklamada 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu belirtti. Ayrıca, işsizlik oranının düştüğü, istihdam oranının yükseldiği ve milli gelirin 1 trilyon doları aştığı bilgilerini paylaştı. Bakan Işıkhan ayrıca, SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyenin 5'inin de CHP belediyesi olduğunu ifade etti.

  • Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi
    13:42 Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat'taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Proje ile tarımsal kalkınma, ürün çeşitliliği ve çiftçi desteklenmeyi hedefleniyor.


Advertisement