Boeing, Biyoyakıtlı Uçuş Denemelerine Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Boeing, Biyoyakıtlı Uçuş Denemelerine Devam Ediyor

Boeing, Biyoyakıtlı Uçuş Denemelerine Devam Ediyor

Boeing, Amerikan Continental Havayolları ve General Electric Havacılık'la Birlikte 2009 Yılının İlk Yarısında Biyoyakıtla Test Uçuşları Gerçekleştireceğini Duyurdu.

14.03.2008 12:39

Boeing, Amerikan Continental Havayolları ve General Electric Havacılık'la birlikte 2009 yılının ilk yarısında biyoyakıtla test uçuşları gerçekleştireceğini duyurdu.

Biyoyakıtlı test uçuşu, General Electric ve Snecma'nın ortak ürünü olan CFM56-7B motorlarıyla donatılacak yeni nesil bir Boeing 737'yle gerçekleştirilecek. Boeing, Continental Havayolları, General Electric ve yakıt tedarikçisi firma, uçuş öncesi süreçte birlikte çalışacak. Üretilecek biyoyakıtın, jet motorlarında yeterli performansı gösterebilmesi ve havacılık emniyet kurallarına uyması için bir dizi laboratuvar ve yer testleri gerçekleştirilecek. Deneme uçuşu sürecine yetecek miktarda biyoyakıt elde etmek için mevcut ekili alanları, ormanları ve su kaynaklarını etkilemeyecek sürdürülebilir yakıt kaynakları belirlenecek.

Boeing Ticari Uçaklar Satış Başkan Yardımcısı Ray Conner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Continental, karbon emisyonunu azaltmak için uzun yıllardır yoğun çaba harcıyor ve bu konuda yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyor. Continental Havayolları, havacılık sektöründeki çevre yatırımlarının önemini erken fark eden bir şirket. Sürdürülebilir çevre dostu teknolojilerin yolcu ve iş süreçlerine sağlayacağı ekonomik ve sosyal faydaları dikkate alıp filo modernizasyonuna yoğunlaşarak, bu alanda lider bir rol üstleneceklerine inanıyorum" dedi.

Continental Havayolları, son 10 yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla uçaklarının yakıt tüketiminde önemli oranda gelişme sağlarken, sera gazı emisyonunu da yüzde 35 oranında azaltmayı başardı. Şirket bu amaçla, yakıt verimliliği yüksek 270 uçaklık filosuna 12 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Continental Havayolları, filosunu yakıt verimliliği yüksek uçaklardan oluşturmak hedefi kapsamında, Boeing'in yeni modeli 787 Dreamliner'ın da lansman müşterileri arasında yer aldı.

(BGO-BGO-CC-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Boeing, Biyoyakıtlı Uçuş Denemelerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement