Haftalık bazda Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,84 geriledi.
En son 28 Şubat'taki haftalık düşüşün ardından 7 hafta üst üste yükselen BIST 100 endeksi, ralliye 8. haftada ara verdi. BIST 100 endeksi bu haftayı, 2.087,27 puan azalarak 71.388,74 puandan kapattı.
ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ
Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,67 değer kazandı. Haftalık olarak Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 0,60'lık kazançla 600,60 lira oldu. Geçen hafta sonu 88,90 lira olan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 89,50 liraya, geçen hafta sonu 597 lira olan Cumhuriyet altınının satış fiyatı 600,60 liraya yükseldi.
DOLAR SABİT KALDI, EURO ÇIKTI
Bu hafta geçen haftaya kıyasla serbest piyasada işlem gören avronun satış fiyatı yüzde 0,17 artarken Amerikan Doları'nın satış fiyatı değişmedi.
YATIRIM FONLARI NE GETİRDİ?
Bu hafta, borsa yatırım fonları yüzde 1,22, gruplara yönelik emeklilik fonları yüzde 0,02, emtia yatırım fonları yüzde 0,68, hisse senedi yoğun yatırım fonları yüzde 0,67, karma yatırım fonları yüzde 0,15 oranında değer kaybetti. Para piyasası yatırım fonları ve tahvil bono yatırım fonları yüzde 0,17, uluslararası yatırım fonları yüzde 0,83, esnek yatırım fonları yüzde 0,15, fon sepeti yatırım fonları yüzde 0,68 değer kaybetti. Bireysel emeklilik fonlarında ise değişim görülmedi.
FAİZDE GETİRİ SINIRLI OLDU
Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası'nda, ağırlıklı ortalamalara göre çeşitli vadelerdeki bono ve tahvillerin haftalık net getirileri yüzde 0,16 ile yüzde 0,21 arasında değişti.
Bu hafta sonunda ortalama faizleri yüzde 9,50 dolayında olan haftalık reponun net getirisi de yüzde 0,15 düzeyinde gerçekleşti.
Son Dakika › Ekonomi › Bu Hafta Borsa Kaybettirdi, Altında Kazandırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.