Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,17 yükselişle 79.168,74 puandan başladı.
BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 137,67 puanlık artışla başlarken, bankacılık endeksi yüzde 0,19, holding endeksi yüzde 0,20 arttı. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 3,11 ile "spor", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 0,33 ile "kimya, petrol plastik" oldu.
Dün güne yatay başlayan ve 80.091,21 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı öncesinde temkinli bir görünüm sergilemesinin etkisiyle yönünü aşağıya çevirdi ve günü yüzde 1,35 düşüşle 79.031,07 puandan tamamladı.
Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de şubat ayı enflasyon verisi başta olmak üzere konut başlangıçları, inşaat izinleri ve sanayi üretiminin izleneceğini ifade ediyor.
Fed toplantı kararının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirten analistler, teknik açıdan 78.500 seviyesinin destek, 79.600 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.
Son Dakika › Ekonomi › Borsa Güne Yükselişle Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.