Btk "Cepteki Engelleri" Kaldıracak - Son Dakika
Ekonomi

Btk "Cepteki Engelleri" Kaldıracak

Btk "Cepteki Engelleri" Kaldıracak

Arife Yıldız Ünal - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, GSM işletmelerinin, görme engellilere tarifelerde ve hizmetin sunum koşullarındaki değişiklikleri SMS ile bildireceğini, sesli konum bilgisi vereceğini,...

10.06.2012 11:10

Arife Yıldız Ünal - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, GSM işletmelerinin, görme engellilere tarifelerde ve hizmetin sunum koşullarındaki değişiklikleri SMS ile bildireceğini, sesli konum bilgisi vereceğini, fatura ve kota dolum bilgilerini de sesli mesaj olarak göndereceğini bildirdi.

İşitme engelliler için abonenin talebi doğrultusunda 'Aradığınız kişi işitme engellidir' bilgisi ücretsiz sunulacağını belirten Acarer, "Konuşma engelliler için ses hizmetinden bağımsız olarak sadece SMS paketi hizmeti sunulacak" dedi.

Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BTK koordinatörlüğünde, engellilerin telefon ve internet kullanımına ilişkin sorunlarının çözümü amacıyla başlatılan çalışmanın tamamlandığını ifade etti.

BTK'nın koordinasyonunda ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işletmeciler ve akademisyenlerin katılımıyla oluşturulan "Engelsiz Erişim Çalışma Grubu" tarafından "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Engelsiz Erişim Raporu" adıyla bir rapor hazırlandığını anlatan Acarer, "Raporun Sonuç ve Öneriler bölümlerinde yer alan bazı çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından da uygun görülerek karara bağlandı" dedi.

Acarer, karar uyarınca, GSM işletmeleri tarafından 6 ay içerisinde tamamlanarak engellilerin hizmetine sunulacak hizmetleri şöyle anlattı:

"Görme engelliler için, tarifelerde ve hizmetin sunum koşullarında meydana gelen tüm değişikliklerin SMS ile tüketicilere bildirilmesi durumunda bu bildirimler, talep eden abonelere sesli mesaj olarak gönderilecek, talep eden abonelere sesli konum bilgisi verilmesi sağlanacak ve talep eden abonelere fatura ve kota dolum bilgileri sesli mesaj olarak gönderilecek. İşitme engelliler için abonenin talebi doğrultusunda 'Aradığınız kişi işitme engellidir' bilgisi ücretsiz olarak sunulacak. Konuşma engelliler için ses hizmetinden bağımsız olarak sadece SMS paketi hizmeti sunulması sağlanacak."

Acarer, BTK'nın kurum internet sitesinin tasarımının, Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığı'nca engellilerin yararlanabileceği şekilde yeniden düzenleneceğini kaydetti.

Yayıncı: Ercan Halıcı - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Btk 'Cepteki Engelleri' Kaldıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement