Büyüközer'den 'Dünya Helal Günü' Mesajı - Son Dakika
Ekonomi

Büyüközer'den 'Dünya Helal Günü' Mesajı

Büyüközer\'den \'Dünya Helal Günü\' Mesajı

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, “Ramazan ayının 17’inci gününe denk gelen, Dünya helal günümüz tüm İslam âlemine kutlu olsun’ dedi.

30.06.2015 09:28

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, "Ramazan ayının 17'inci gününe denk gelen, Dünya helal günümüz tüm İslam alemine kutlu olsun' dedi.

Ramazan ayının 17'inci gününe denk gelen, Dünya helal günü dolayısıyla açıklamada bulunan GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Büyüközer; "Dünya helal gününün, helal lokma sorumluluğumuzu bize unutturmayacağı, hep birlikte Allah'ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" dedi.

Dünya Helal Konseyi (WHC) üyeleri olarak tüm dünya İslam ümmetine 'Dünya Helal Gününü' hediye ettiklerini belirten Büyüközer, Dünya Helal Günü, 'helal' konusundaki bilincin ve anlayışın arttırılması ve bu davanın daha geniş çevrelere duyurulması niyetiyle kutlandığını, Ramazan ayının 17'inci gününün insanlığın yeniden dirilişine ve Allah'a isyandan vazgeçmesine, 'Helal ve Tayyib' ürünlerle yaşanabilirliğine yeniden vesile olmasını dilediklerini vurguladı.

DÜNYA HELAL GÜNÜ NASIL BELİRLENDİ?

Büyüközer, "Helal konusunda müminlere inen ilk ayet olan Enfal suresinin 69'uncu ayeti bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu Ayet-i Kerime hicri 624, Ramazanın 17'inci günü, İslam ve küfrün ilk savaşı olan Bedir savaşında olmuştur. Ayet-i kerimede "Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve tayyib olarak yiyin ve Allah'tan korkun! Şüphesiz ki Allah, Gafur (çok bağışlayan)dır, Rahim (çok merhamet eden)dir" buyrulmuştur. Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek istiyorsak, işe yiyip içtiklerimizin helal mi haram mı olduğu konusundan başlamalıyız" dedi - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Büyüközer'den 'Dünya Helal Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement