Chanel: Faturada Hata Var, Kdv Farkı İade Edilecek - Son Dakika
Ekonomi

Chanel: Faturada Hata Var, Kdv Farkı İade Edilecek

Chanel: Faturada Hata Var, Kdv Farkı İade Edilecek

Ünlü Fransız Markası Chanel'in Türkiye'de Mali Bir Hata Nedeniyle Ayakkabıda Yüzde 8 Olması Gerekirken Yüzde 18 Kdv Alması Paris'te de Yankı Buldu. Mali Danışmanlarca Kdv Tutarının Yanlış Girildiğini Belirten Chanel Türkiye Direktörü Cangül Soydemir Avdan, "Şanssız Bir Hata Olmuş. Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz. Zarara Uğrayan Müşterilere Farkı İade Edeceğiz" Dedi.

25.02.2010 01:39

Ünlü Fransız markası Chanel’in Türkiye’de mali bir hata nedeniyle ayakkabıda yüzde 8 olması gerekirken yüzde 18 KDV alması Paris’te de yankı buldu. Mali danışmanlarca KDV tutarının yanlış girildiğini belirten Chanel Türkiye Direktörü Cangül Soydemir Avdan, “Şanssız bir hata olmuş. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Zarara uğrayan müşterilere farkı iade edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’de Harvey Nichols içinde shop-in-shop mağaza açarak faaliyet göstermeye başlayan Chanel’in ayakkabıda yüzde 8 yerine yüzde 18 KDV alması Fransız markanın merkez üssü Paris’te de yankı buldu. Mali danışmanlarca hesaplanan KDV tutarının yanlışlığı fark edilince hemen devreye giren Chanel’in merkez ofisi, hatanın telafisi için gerekenin yapılacağını duyurdu. Chanel Türkiye Direktörü Cangül Soydemir Avdan, “Mali danışmanlarca KDV hesaplamasının yanlış yapıldığı ortaya çıktı. Merkezle temasa geçtik. Hemen bir çalışma başlatıldı. Mali açıdan danıştığımız yerlerin KDV hesaplamasında hata yaptığı ortaya çıktı” dedi.

Şanssız bir hata

İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın’ın eşi Tunay ve kızı İpek Ayaydın Chanel’den yaptıkları ayakkabı alışverişinde yüzde 8 olması gereken KDV, faturada yüzde 18 olarak görünüyordu. Olayın tamamen teknik bir hatadan kaynaklandığını vurgulayan Chanel Türkiye Direktörü Cangül Soydemir Avdan, “Bu tamamen şanssız bir hata. Böyle bir şey yaşandığı için çok üzgünüz” dedi.

İade için çağıracak

Yüzde 8 olması gerekirken 10 puan fazla alınan KDV’nin doğrudan devlete ödendiğini hatırlatan Cangül Soydemir Avdan, burada Chanel’in menfaatine bir durum olmadığını söyledi. Paris’in olayı büyük bir titizlikle incelediğini belirten Cangül Soydemir Avdan, “Üzerimize üşeni yapacağız. Chanel’e yakışan da budur. Bütün çalışmaları tamamlayıp zarara uğramış her bir müşteriyi butiğe davet edeceğiz. Ve gerekeni yapacağız. Fazla alınmış KDV tutarını onlara iade edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye önemli ülke

Türkiye’nin Chanel için çok önemli, kıymetli bir ülke olduğunu belirten Cangül Soydemir Avdan sözlerini şöyle sürdürdü: “Chanel Türkiye’de bir temsilciyle ya da franchise ile faaliyet göstermiyor. Doğrudan kendisi bu ülkeye gelip, faaliyet gösteriyor. Biz Chanel Türkiye olarak çalışıyoruz. Bundan sonrası için de önemli planlarımız var. Türkiye’de herşeyi doğru ve kuralına uygun yapmak isteriz. Heryerde yasalara, kurallara saygılıyız. Burada da aynı şekilde davranıyoruz. Türkiye’de çok güzel çalışmalara imza atacağız. Türk kadını ile Chanel’in bağı çok eski.”

Kızının aldığı ayakkabıda 10 puan fazla KDV’yi fark etti

İPEKYOL, Machka ve Twist markalarının sahibi Yalçın Ayaydın’ın eşi Tunay ve kızı İpek Ayaydın hafta sonu Chanel’den bir çift ayakkabı aldı. Faturayı inceleyen Ayaydın, KDV oranının yüzde 18 olduğunu görünce şaşırdı. Ayakkabıda KDV oranının yüzde 8 olduğunu hatırlayan Ayaydın, ayakkabı ve deri sektöründen tanıdığı dostlarını arayarak, hatırladığı KDV oranından emin olunca mağaza ile temasa geçti. Bugüne kadar kimden 10 puan fazla KDV alındıysa iade edilmesi çağrısı yapan Ayaydın, Nişantaşı ve İstinyePark’taki lüks markaların mağazalarını gezerek, dedektif gibi çalıştı ve mağazalardaki KDV oranlarını kontrol etti.

101 yıllık efsane Fransız marka

1909’da Gabrielle “Coco” Chanel tarafından kurulan, Chanel, haute couture’den hazır giyime, çantadan parfüme, kozmetikten saat ve aksesuvara çok geniş bir yelpazede ürün sunuyor. Hâlâ özel bir şirket olarak faaliyet gösteren Chanel’in hissedarları, Coco Chanel’in 1924’teki partneri Pierre Wertheimer’in torunları Alain ve Gerard Wertheimer. Chanel efsanevi bir marka olmanın yanında Catherine DeneuveMarilyn Monroe, Nicole Kidman  ve Audrey Tautou gibi ünlüleri yüzü olarak kullanarak kendini onlarla bütünleştirdi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Chanel: Faturada Hata Var, Kdv Farkı İade Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement