Chrysler İflastan Hızlı Çıkıp Hokey Takımı Phoenix Coyotes'e Örnek Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Chrysler İflastan Hızlı Çıkıp Hokey Takımı Phoenix Coyotes'e Örnek Oldu

Chrysler İflastan Hızlı Çıkıp Hokey Takımı Phoenix Coyotes\'e Örnek Oldu

ABD'li Otomotiv Üreticisi Chrysler'in İflas Sürecinden Hızla Çıkarak İtalyan Fiat'a Satılması, Ülkedeki Diğer Sektörlerde Yaşanan İflas Koruma Başvuruları İçin Örnek Teşkil Etti.

14.06.2009 01:38

ABD’li otomotiv üreticisi Chrysler’in iflas sürecinden hızla çıkarak İtalyan Fiat’a satılması, ülkedeki diğer sektörlerde yaşanan iflas koruma başvuruları için örnek teşkil etti.

1 Mayıs tarihinde New York’ta Manhattan İflas Mankemesi’ne iflas koruması başvurusunda bulunan Chrysler’in varlıklarının satışına bir ay gibi kısa bir sürede onay verilmesi, ABD’de iflas koruma süreciyle ilgili yeni bir tartışma yarattı. ABD’nin Ulasal Hokey Ligi (NHL) takımlarından Phoenix Coyotes’in iflas koruma başvurusu için örnek teşkil edebilecek olması, alacaklıları endişeye sevk etti.

Hakim aynı kararı verirse

ABD’de Phoenix Coyotes’in iflas davasına bakan hakimin, Chrysler’in varlıklarının benzer süreçte hızla satılmasını göz önüne alarak, aynı kararı hokey takımı için de verebileceği konuşuluyor. Hakimin bu yönde bir karar alması durumunda, alacaklıların verdikleri borcun önemli bir bölümünü geri alamayacak olmasının ise ABD’deki iflas koruma başvurularının yapısını değiştirebileceği belirtiliyor. Phoenix Coyotes’in avukatı Thomas Salerno, duruşmada iflas sürecinin hızla tamamlanması gerektiğini savunarak, "Takımın satışına çabuk onay verilmesi hayati önem taşıyor. Çünkü takımla ilgilenen tek yatırımcı BlackBerry cep telefonlarının üreticisi Research In Motion şirketinin Eş Başkanı James Balsillie" diye konuştu. Chrysler davasında hakimin 3 hafta içinde 789 bayinin kapanma kararını onayladığını hatırlatan Salerno, "Bir aylık süreçte ise Chrysler’in Fiat’a satışına onay çıktı" dedi.

Uzmanlar ise Chrysler örneğinin yaygınlaşması durumunda şirketlere kredi veren yatırımcıların olası bir iflas durumunu düşünerek, daha fazla faiz talep etmeye başlayabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

İflas koruması nedir

İflas korumasına başvuran ve bu kararı aldıran şirket, tüm maddi yükümlülüklerini mahkeme garantisi altında ertelerken, faaliyetlerini yeniden yapılandırarak düzlüğe çıkma fırsatı yakalıyor. İflas koruması altındaki şirketin kaderini İflas Mahkemesi tarafından alınan kararlar belirliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Chrysler İflastan Hızlı Çıkıp Hokey Takımı Phoenix Coyotes'e Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement