Ciliv gitti, Turkcell'de 1500 Çalışan Kovulacak - Son Dakika
Ekonomi

Ciliv gitti, Turkcell'de 1500 Çalışan Kovulacak

Bir yıldır 5 tepe yöneticisini kaybeden ve yerlerine bir siyasi partiye yakın olduğu iddia edilen isimlerin atandığı Turkcell'de, personel sayısını yüzde 10 küçültecek.

10.02.2015 14:36  Güncelleme: 14:48

Sermaye Piyasası Kurulu atamaları ile birlikte yönetim kadrosu iddiaya göre bir siyasi partiye yakın isimlerle dolan Turkcell'de çalışanlar için de tehlike çanları çalmaya başladı. 7 yıllık CEO'luk görevini geçen ay bırakan Süreyya Ciliv'in ardından, Turkcell'de küçülme kararı alındı. Kulislerde ve şirket genel merkezinde konuşulan bilgilere göre yaklaşık 15 bin kişinin çalıştığı Turkcell'de, 2015'te yüzde 10'luk bir küçülme bekleniyor. Geçen haftalarda başlayan işten çıkarmaların tamamlanmasının ardından siyasete yakın kesimlerle yeni bir kadrolaşmaya gidilip gidilmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

KADROLAŞMA KORKUSU

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, Turkcell'de rutin olarak 'sirkülasyon' amacı ile her yıl işten Çıkarma ile yeni işe alımların gerçekleştiğine işaret etti. Ancak Ciliv'in ardından yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte siyasetin ağırlığının iyiden iyiye hissedilmesi kadrolaşma korkusunu da beraberinde getirdiği öne sürülüyor. Şirket bünyesindeki tüm departmanlarda çıkarmaların başladığına dikkat çeken yetkili, "Şimdiden işten çıkarmalar başladı. Küçülmenin etkisini her departmanda görmek mümkün. Ortalama her yıl yüzde 10'luk bir işten ayrılma oranı söz konusuydu. Ancak yeni işe alımlarla bu oran hiç düşmüyordu. Şimdi ise yeni işe alımların yapılmayacağı söyleniyor. Yakın zamanda 55 kişilik bir departmanda 5 kişi işten çıkarıldı "açıklamasını yaptı.

YÖNETİM KADROSU DAĞILDI

Bu arada, SPK'nın yeni yönetim kararlarının ardından Turkcell'de de yaprak dökümü başlamış oldu. Son 1 yıl için Turkcell'de çeşitli kademelerde görev yapan 4 yönetici görevinden ayrılırken, Süreyya Ciliv son isim oldu. Daha önce Turkcell ile yollarını ayıranlar arasında Yıldız Holding'e geçen Lale Saral Develioğlu ile Genel Müdür Yardımcıları Koray Öztürkler, Hulusi Acar ve Meltem Kalender de bulunuyor.

CEO KOLTUĞU İÇİN 3 İSİM

Süreyya Ciliv'in ardından Turkcell'de CEO koltuğuna oturacak yeni ismin kim olacağı da merak konusu. Şirkette Ciliv'in yerine Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Kuruöz vekalet ediyor. Öte yandan halen Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Bostan'ın da CEO koltuğu için girişimlerde bulunduğu kulislerde konuşuluyor. Şimdilerde Cisco System'in eski Doğu Avrupa Başkanı Kaan Terzioğlu'nun da adı Turkcell ile birlikte anılmaya başladı. (Kaynak:Sözcü)

Ciliv gitti, Turkcell\'de 1500 Çalışan Kovulacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ciliv gitti, Turkcell'de 1500 Çalışan Kovulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İşsizlik Zor: Memleketin geldiği hale bak 1500 kişi daha işsiz olacak ve GSS sigortası adı altında haraca bağlanacak. . . Üretim yok, iş yok sadece haraç keserek vergilere zam yaparak, faturalara uçuk zamlar yaparak ayakta kalan bir yönetim sistemimiz var. Akp seçmeni deve kuşu gibi başını toprağa gömmüş, zekat ve sadakalar yardım kolileri ile ayakta duruyor. . . 22 0 Yanıtla
  • Ka akıl : Siyaset bu işe karıştıysa ben hatlarımı iptal edecem 1 0 Yanıtla

Advertisement