Çin Borsaları Büyük Düşüş Sonrası Yarım Saatte Kapatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Çin Borsaları Büyük Düşüş Sonrası Yarım Saatte Kapatıldı

satımları, yoğun satışların gelmesiyle önce askıya alındı.

07.01.2016 08:04

satımları, yoğun satışların gelmesiyle önce askıya alındı. Açılış ile birlikte başlayan yoğun satışların sürmesiyle ikinci günde de borsalar kapatıldı.

Çin borsaları böylece bugün yalnızca yarım saat açık kaldı ve bu sürenin 15 dakikasında işlem yapılabildi. Gösterge endeks Şanghay Bileşik, yarım saatlik seans sonrası günü yüzde 7.32 düşüşle 3115,89 puandan kapadı, Shenzhen Bileşik Endeksi de yüzde 8.35 değer kaybetti ve 10745.45 puandan kapandı.

Çin hükümeti, endekslerde özellikle geçen yaz yaşanan büyük düşüşlerin ardından yeni yılın ilk işlem günü olan 4 Ocak'ta dış piyasalarda circuit-breaker olarak bilinen bir tür işlem kesici mekanizmayı devreye sokmuştu.

Söz konusu mekanizma çerçevesinde, Şanghay ve Shenzhen borsalarındaki büyük şirketlerin oluşturduğu CSI300 Endeksi'nde yüzde 5'lik düşüş halinde işlemler 15 dakika askıya alınıyor; düşüşün yüzde 7'yi bulması halinde ise borsalar gün boyu kapatılıyor.

Bazı Çinli yatırımcılar, bilhassa Amerikan piyasalarında panik satışlarını engellemek için kullanılan mekanizmanın Çin'de tersine etki yarattığını ve borsanın kapatılacağı korkusuyla satışları ağırlaştırdığına inanıyor.

- Beijing

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çin Borsaları Büyük Düşüş Sonrası Yarım Saatte Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement