Coca Cola'dan Devrim Gibi Buluş! İçeceklerin Şişelerini Yiyebileceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Coca Cola'dan Devrim Gibi Buluş! İçeceklerin Şişelerini Yiyebileceğiz

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent'in açıklamasına göre, dünya devi firma bitkiden imal edilen ve yenilebilen şişeler üzerinde çalışıyor.

18.04.2018 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent, Global Girişimcilik Kongresi'nde kongrenin platform başkanı Ali Sabancı'nın sorularını yanıtlayan Muhtar Kent yenilebilen paket üzerinde çalıştıklarını söyledi. Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, inovasyona önem verdiklerini dile getirerek, "Dünyadaki ilk bitki şişesini yaptık. Şu anda insanların içeceğini içip, paketini yiyebileceği bir şişe üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İÇECEĞİ İÇİP PAKETİNİ YİYEBİLECEĞİZ

Şirketinin inovatif fikirlere önem verdiğini belirten Kent şöyle konuştu;

"Dünyadaki ilk bitki şişesini yaptık. Şeker kamışı atığından oluşturulan şişeler üretmeyi başardık. Bu şirket içinde oluşturulan bir fikir değildi. Hindistan'da ortaklarımızdan biri söyledi bu fikri... Şu anda insanların içeceğini içip, paketini yiyebileceği bir şişe üzerinde çalışıyoruz."

Coca Cola\'dan Devrim Gibi Buluş! İçeceklerin Şişelerini Yiyebileceğiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Coca Cola'dan Devrim Gibi Buluş! İçeceklerin Şişelerini Yiyebileceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Mehmet: E120 maddesi yani karmin asit namı diğer içinde böcek kanı olan kola yı içmeyin arkadaşlar içmeyinki müslüman a kurşun olmasın! Bunun yanında meyve sularından cappy de var bu maddeden 16 15 Yanıtla
  • Ataistim: Ben ataistim ayran icmem cocacola icer kari izlerim nerde benim biram 2 25 Yanıtla Msct: Yuru be. Kim tutar seni. Cehenneme odun lazimdi. 3 0
  • xxxxx: Ayran için cola yerin dibine batsın gelde gençlere anlat ... 22 2 Yanıtla
  • kaktüs kenesi karmin: Kendiniz,eşiniz ,çocuklarınız...ve neslinizin devamı için "cola" nın her türlüsünden uzak durun.. 20 0 Yanıtla
  • İÇMEYİN İÇİRTTİRMEYİN: LE COLA KURUL BAŞKANI OLARAK LE COLA İÇMENİZİ TALEB EDİYORUM E 3 15 Yanıtla
  • İçmem : İçme kafirin içeceğini 11 5 Yanıtla
  • İçmiyorum : İçmeyin. Şekeri de bırakın. Sağlıklı yaşayın. 12 4 Yanıtla
  • Asit : Kolanın kendisi zehir dışınıda yedikmi imamın kayığına daha çabuk bineriz artık 15 0 Yanıtla
  • Abc: Bazi yorum lar cok cahilce... O sekilde şişe yaparlarsa şuanki satılan colalar gibi satmazlar... Şişe nin dışında ayri bir ambalaj olur.. yani o şişeyi herkes eller nasıl yerim diye yormayin o güzel beyninizi... Ama o asitli icecege nasıl dayanir bitkiden uretilen şişe... Asıl beyin yorulmasi gereken bu... 14 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement