Çukurca'nın yerli ata tohumu tahini dünya kahvaltı fuarında tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Çukurca'nın yerli ata tohumu tahini dünya kahvaltı fuarında tanıtıldı

Çukurca\'nın yerli ata tohumu tahini dünya kahvaltı fuarında tanıtıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yerli ata tohumundan üretilen susamlardan elde edilen tahin, 'Anadolu'dan Dünyaya Kahvaltı Fuarı'nda görücüye çıktı. Çukurca Kaymakamlığı tarafından tanıtılan tahin, 400 yıllık taş değirmenlerde öğütülerek üretiliyor ve dünyanın birçok yerine gönderiliyor.

23.02.2024 15:52  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yerli ata tohumundan üretilen susamlardan elde edilen tahin, "Anadolu'dan Dünyaya Kahvaltı Fuarı"nda görücüye çıktı.

Ankara Altınpark Expo Fuarı alanında düzenlenen "Anadolu'dan Dünyaya Kahvaltı Fuarı"na katılan Çukurca Kaymakamlığı da ilçenin tanıtımını yaptı. Fuarın ilk gününde 'Zap Vadisi' markası adı altında üretilen Çukurca'nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı standa ziyaretçiler yoğun bir gösterdi. Burada konuşan Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, bölgeden yaşanan huzur ortamıyla birlikte insanların tarım alanında üretime büyük bir katkı sağladığını belirtti. Kaymakam Kumcu, yıllarca terörle anılan Çukurca'nın artık İstanbul ve Ankara'da bulunan güven ve huzur ortamıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Yerli ve ata tohumundan üretilen susamların 400 yıllık taş değirmenlerde öğütülerek tahine dönüştürüldüğünü belirten Kaymakam Kumcu, Çukurca tahininin tescillendiğini ve dünyanın birçok yerine gönderildiğini kaydetti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çukurca'nın yerli ata tohumu tahini dünya kahvaltı fuarında tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement