Cumhuriyet'in 100. yılı için 5 Türk Lirası hatıra parası yarın tedavüle sunulacak - Son Dakika
Ekonomi

Cumhuriyet'in 100. yılı için 5 Türk Lirası hatıra parası yarın tedavüle sunulacak

Cumhuriyet\'in 100. yılı için 5 Türk Lirası hatıra parası yarın tedavüle sunulacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bastırdığı '5 Türk Lirası' hatıra parasını yarın tedavüle sunacak. 100 milyon adet basılan hatıra paralar, Türkiye Yüzyılı logosu ve Selçuklu yıldızı motifleriyle tasarlandı.

28.10.2023 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı kapsamında hatıra parası olarak basılan madeni 5 TL'nin yarın tedavüle sunulacağını duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı için 5 TL madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirildi. Yarın tedavüle girecek olan 5 TL madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı.

'TÜRKİYE YÜZYILI' LOGOSU KULLANILDI

100'üncü yıl temalı 5 TL tedavül hatıra paranın iç göbeğinde 'Türkiye Yüzyılı' logosu kullanıldı. Logonun üzerinde '5' ibaresi, alt kısmında ise 'Türk lirası' ibaresi bulunuyor. Dış halkada sekiz köşeli 'Selçuklu yıldızı' motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda "?', sağında ise 'TC' sembolleri güvenlik unsuru olarak yer aldı. Altta ise basım yılı '2023' tarihi yer aldı. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırıldı. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Cumhuriyet'in 100. yılı için 5 Türk Lirası hatıra parası yarın tedavüle sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement