Derviş: Krizle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Alın - Son Dakika
Ekonomi

Derviş: Krizle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Alın

Derviş: Krizle Mücadelede Türkiye\'yi Örnek Alın

Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Yunanistan'ın krizle mücadelede hedefe ulaşabilmesi için Türkiye'yi örnek almasını önerdi.

30.06.2014 10:03  Güncelleme: 10:17

Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Yunanistan'a ekonomik krizle mücadelede hedefine ulaşabilmesi için Türkiye’yi örnek alması tavsiyesinde bulundu.

Atina’da yayımlanan Kathimerini gazetesinin Yunanistan’daki krizle ilgili sorularını yanıtlayan Derviş, Yunanistan’da son dönemdeki istatistik verilerine göre, bütçe dengesizliklerinde bazı iyileşmeler gözlendiğini ancak bunların uzun vadeli olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

KURTULUŞUN REÇETESİ

Derviş, Yunanistan’ın kurtuluşu için bütçeye disiplin getirilmesi, köklü reformların hayata geçirilmesi ve toplum desteğinin şart olduğunu ifade ederek bu konuda Türkiye’yi örnek gösterdi.

Derviş, Türkiye’de 2001’deki ekonomik krize karşı çok zor koşullarda mücadele edildiğini ancak TBMM’nin ve halkın bu konuda büyük desteği olduğunu belirtti.

'ZAFERDEN SÖZ ETMEK İÇİN ERKEN'

Derviş, Yunan ekonomisinde gözlenen bazı iyileşmelere rağmen zaferden söz etmek için henüz çok erken olduğunu belirterek “Zor olanların geride kaldığı görülüyor. Ancak siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak ülkenin kurtuluşuna ve ulusal çıkarlara öncelik vermelisiniz” diye konuştu.

YUNANİSTAN'IN EURO'YA GEÇMESİ HATAYDI

Sorular üzerine, Yunanistan’da gerekli reformlar yapılmadan ülkenin Euro'ya alınmasının yanlış olduğunu ifade eden Derviş, krizle mücadelede aşırı sert tedbirler uygulandığını ve Troyka’nın bu konudaki reçetesinin doğru bir reçete olmadığını savundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Derviş: Krizle Mücadelede Türkiye'yi Örnek Alın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • düzelemez: yunanistan düzelemez çünkü ülke komple chp zihniyeti gibi.. çalışmadan devletten bol paralı maaş alıp yatmak isteyen insanların ülkesi.. bizdede chp zihniyeti bu değilmi.. aynı chp liler ülkeyi yiyemedikleri için akıl tutulmaları yaşıyorlar 21 2 Yanıtla
  • Turbey: yıllardır söyledim Cehapeliler bu ülkede sizin lider yapacağınız insan profili bu işte partinin başına getirseydiniz ömrünüzde ilk defa belki tek başına ikdidar olabilirdiniz ama size akıllı adam lazım değil size jurnalci olmalı 0 1 Yanıtla
  • selim tekir: örnek alında açlıkta sefaletten ölün 0 0 Yanıtla

Advertisement