Digiturk'e Biri Yabancı İki Müşteri Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Digiturk'e Biri Yabancı İki Müşteri Çıktı

Digitürk'le ilgilenen bir yabancı ve bir Türk yatırımcı olduğunu belirten TMSF Başkanı, sürecin başarısız olması halinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

11.04.2014 13:20  Güncelleme: 13:49

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Digitürk'ün satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, " Digiturk'un satış süreci ile ilginen iki aday var. Bunlardan biri yabancı, süreç devam ediyor. Mal sahibi adaylarla görüşüyor. Biz taraf değiliz, onay makamıyız. Alıcı adaylarla başarısız olursa ihaleye çıkacağız" dedi.

YABANCI AL JAZEERA OLABİLİR

Gül, adayların arasında Al Jazeera'nin olup olmadığına yönelik bir soruya da "olabilir" yanıtını verdi.

TMSF, Çukurova Holding İnterbank protokolünden kaynaklanan borçlarını nedeniyle grubun medya aktiflerinin yönetimini geçen yıl Mayıs ayında devralmıştı.

YERLİ TÜRK TELEKOM OLABİLİR

Türk Telekom geçtiğimiz Temmuz ayında Çukurova Holding ve Providence Equity Partners'ın ortak olduğu dijital yayın platformu Digiturk'ün yüzde 53 hissesini satın olmak için 530 milyon dolar bağlayıcı olmayan teklif vermiş, ancak teklif kabul edilmemişti.

Diğer taraftan, Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Digitürk ile halen ilgilendiklerini açıklamıştı.

Aslan'ın açıklaması şu şekildeydi;
"İçerik bizim için çok önemli. Digiturk en iyi içerik sağlayan platformlardan biri. Doğru fiyata tabii ki alınabilir. Biz daha önce teklifimizi sahibi Çukurova'ya iletmiştik. Bağlayıcı olmayan bir teklifti. Adil fiyatı verdiğimizi düşünüyorum. Ama hissedarlar bir karar vermediler" dedi.

Digiturk\'e Biri Yabancı İki Müşteri Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Digiturk'e Biri Yabancı İki Müşteri Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement