Dolar Endeksi 13 Yılın Zirvesine Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dolar Endeksi 13 Yılın Zirvesine Çıktı

03.12.2015 10:55

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Janet Yellen’in dün akşam yaptığı açıklamalar ile dolar endeksi bu sabah 13 yılın zirvesine çıktı.

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Janet Yellen'in dün akşam yaptığı açıklamalar ile dolar endeksi bu sabah 13 yılın zirvesine çıktı.

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Janet Yellen'in dün akşam yaptığı açıklamalar ile dolar endeksi 13 yılın zirvesine çıktı. Yellen, dün akşam yaptığı açıklamada "Ekim toplantısından bu yana alınan ekonomik veriler, iş gücü piyasasındaki iyileşmenin süreceğine yönelik beklentilerimizle uyum gösteriyor" demişti. Piyasalar Yellen'in açıklaması ile ABD faiz arttırımının, Fed'in 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yapacağı beklentisi ile dolar endeksi 100,51 seviyesine çıkarak Nisan 2003'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar endeksi, şu sıralarda 100,27 seviyesinden işlem görüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dolar Endeksi 13 Yılın Zirvesine Çıktı - Son Dakika


Advertisement