Doların Son İki Haftanın En Düşük Seviyesine Gerilemesi - Son Dakika
Ekonomi

Doların Son İki Haftanın En Düşük Seviyesine Gerilemesi

Doların Son İki Haftanın En Düşük Seviyesine Gerilemesi

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen: "TL'nin dolar karşısında 2,2'nin altına doğru gidecek biçimde gelişme göstermesinin doğal bir seyir olduğunu düşünüyorum"

12.02.2014 15:40

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilen, doların 2,18 TL ile son iki haftanın en düşük seviyesine gerilemesine ilişkin, "TL'nin dolar karşısında 2,2'nin altına doğru gidecek biçimde gelişme göstermesinin doğal bir seyir olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doların, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarının ardından son iki haftanın en düşük seviyesi 2,18 TL'ye kadar gerilediğine dikkati çekti.

Doların uzun zamandan beri dünya piyasasında avro karşısında değer kazanmasının beklendiğini ancak zannedildiği biçimde gelişme göstermediğini kaydeden Bilen, "Özellikle Fed Başkanı Yellen'in ılımlı açıklamaları, özellikle 'kırılgan beşli' diye ifade edilen gelişmekte olan ülkeler için olumlu bir sinyal olarak algılandı" diye konuştu.

Gelecekte özellikle ABD'de faizlerin çok ciddi ivme kazanmayacağı yönündeki beklentinin, Türkiye dahil, başta gelişmekte olan ülkeler için yerel paraların yörece güçlü sayılabilecek yönde gelişmesine yol açtığına işaret eden Bilen, "Bu anlamda TL'nin dolar karşısında 2,2'nin altına doğru gidecek biçimde gelişme göstermesinin doğal bir seyir olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bilen, dövizdeki yükselme eğiliminin Türkiye'de yabancı sermaye girişlerini cazip kılacak süreci beraberinde getireceğine dikkati çekerek, uzun vadede ihracatta çok olumlu gelişmeler yaşanacağını, TL'nin daha istikrarlı pozisyonda belirlenmesine imkan sağlanacağını sözlerine ekledi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Doların Son İki Haftanın En Düşük Seviyesine Gerilemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement