Ege Kıyıları Boot Düsseldorf'da Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Ege Kıyıları Boot Düsseldorf'da Tanıtıldı

Ege Kıyıları Boot Düsseldorf\'da Tanıtıldı

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, geniş bir heyetle dünyanın karada gerçekleştirilen önemli denizcilik fuarılarından "Boot Düsseldorf"a katılarak Ege kıyılarını tanıttı.

25.01.2017 12:21

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, geniş bir heyetle dünyanın karada gerçekleştirilen önemli denizcilik fuarılarından "Boot Düsseldorf"a katılarak Ege kıyılarını tanıttı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, fuarda "Come Surf Turkey" sloganıyla stant açan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi heyeti, ziyaretçilere Dikili, Ayvalık, Çeşme ve Seferihisar'ın rüzgar sörfü, dalış ve diğer su sporları potansiyelini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, fuarda uluslararası turizm acentelerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini, Türkiye'nin doğal güzelliklerini uluslararası turizm acenteleri ile ziyaretçilere tanıtmak amacıyla Boot Düsseldorf'a katıldıklarını belirtti.

Düsseldorf'taki fuarın Türkiye'deki deniz turizminin anlatılması açısından doğru yer olduğunu dile getiren Öztürk, "Ülkemiz turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 20'sini deniz turizminden elde ediyor. Geçen sezonu büyük kayıpla kapattık. Ancak önümüzdeki birkaç yıl bizim için çok önemli. Moralimizi bozmadan tanıtım faaliyetlerine devam etmek zorundayız. Biliyoruz ki güvenlik sorunu tüm dünyanın sorunudur, sadece ülkemize mal edilemez. Fuarda ülkemizin güvenli olduğunu vurgularken, dünyanın dört bir yanından tüm misafirlerimizi gönül rahatlığı ile bu güzellikleri görmeye davet ettik." ifadelerini kullandı.

"Avrupalı turist, Türkiye'den vazgeçemiyor"

Öztürk, Ege ve Akdeniz kıyılarının Avrupalı turist için vazgeçilmez tatil destinasyonu haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Güvenlik korkusu ile ülkemize gelmek istemeyen turist Yunanistan'a geliyor. O ülkede acentelik yapan sektör temsilcilerimiz de onları alıp Türk sularında bir hafta tatil yaptırıyor. Bu da gösteriyor ki turistler ülkemizden vazgeçemiyor. Bu gerçeği görerek zor günleri aşmak için tek yapmamız gereken 'güvenli ülke' algısını yerleştirmek ve tanıtıma devam etmek. 29 Ocak tarihine kadar devam edecek fuarda rüzgar sörfünde Çeşme Alaçatı'nın yanı sıra sörfe uygun koyları ve rüzgarıyla Kuzey Ege'nin parlayan yıldızı Dikili ve Ayvalık'ı, dalış turizminde Ayvalık, Dikili, Çeşme, Seferihisar, Foça, Urla, Karaburun ve Kuşadası'nı ziyaretçilere anlattık."

Türkiye'nin turizmde 2023 hedeflerine ulaşması için çaba gösterdiklerini aktaran Öztürk, "Denizlerimiz su üstü ve su altı zenginliklerinin yanı sıra rüzgarı, bakir koyları ile yatçılıkta marka haline gelmiştir. Anadolu'nun doğal, tarihi ve kültürel mirasları olan bu güzellikler bizi birçok ülkenin önüne geçiriyor. Bu sebeple deniz turizminde geleceği en iyi ülkenin Türkiye olduğu iddiasındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ege Kıyıları Boot Düsseldorf'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement