Elon Musk'tan 44 milyar dolara satın aldığı Twitter için iflas açıklaması! - Son Dakika
Ekonomi

Elon Musk'tan 44 milyar dolara satın aldığı Twitter için iflas açıklaması!

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, ilk iş olarak birçok kişiyi işten çıkarmıştı. Şirketin her gün 4 milyon dolar kaybettiğini açıklayan Musk, nakit açığının durdurulmaması durumunda iflasın da bir ihtimal olduğunu belirtti.

11.11.2022 10:29  Güncelleme: 12:25

Twitter'ı satın alma sürecini ekim ayında tamamlayan milyarder iş insanı Elon Musk, platformda radikal kararlar alarak birçok kişiyi işten çıkırmıştı. Musk, son olarak Twitter'ın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"TWİTTER İFLAS EDEBİLİR"

Musk, nakit açığının durdurulmaması durumunda iflasın bir ihtimal olduğunu söyledi. Wall Street bankalarının Musk'a verdikleri 13 milyar dolarlık krediye alıcı bulamadıkları için bilançoları ağırlaşıyor. Musk'ın bu durum karşısında ne yapacağı ise henüz netleşmiş değil.

GÜNLÜK 4 MİLYON DOLARLIK KAYIP

Öte yandan Elon Musk, Twitter'da şu an için umduğunu bulamadı. Twitter'ın gelirinde büyük düşüş yaşandığını söyleyen Musk, günlük 4 milyon dolar kayıplarının olduğunu belirtti. Musk, işten çıkarmalar için, "Günde 4 milyon dolar kaybederken başka bir çarem yoktu" dedi. İşten çıkarmalarla ilgili çalışanlara atılan bilgilendirme mailinde, "Şirketin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için zorlu bir süreçten geçeceğiz" ifadelerine yer verildi.

AKTİVİST GRUPLARI SUÇLADI

Bunun yanında New York'ta katıldığı yatırımcılar etkinliğinde konuşan Musk, şirketin bu kayıplarını aktivist grupların reklam verenlere baskı yapması olarak açıkladı. Ancak reklam analizi platformu MediaRadar'a göre Twitter'ın geliri devir işleminden önce düşüşe geçmişti. Twitter'ın işleyişinde değişiklik yapmadıklarını kaydeden Musk, reklam verenlerin harcama yapmayı kesmesinin doğru olmadığını, aktivistlerin Amerika'da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalıştığını iddia etti.

Elon Musk\'tan 44 milyar dolara satın aldığı Twitter için iflas açıklaması!

Son Dakika Ekonomi Elon Musk'tan 44 milyar dolara satın aldığı Twitter için iflas açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement