Elazığ "Güç Birliği Projesi" ile İhracatı Arttıracak - Son Dakika
Ekonomi

Elazığ "Güç Birliği Projesi" ile İhracatı Arttıracak

Elazığ "Güç Birliği Projesi" ile İhracatı Arttıracak

Elazığ mermerinin ihracatının arttırılması için proje hazırlandı.

11.08.2015 12:15

Elazığ mermerinin ihracatının arttırılması için proje hazırlandı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, hazırladıkları güç birliği projesiyle çok ciddi kazanımlar elde edeceklerini vurguladı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kentin mermer ihracatının arttırılması için hazırladıkları güç birliği projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alan, kentte kümelenme odaklı olarak ihracatı artırmayı hedefleyen projenin Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını belirtti. Elazığ'da yaklaşık 22 cins mermer üretimi yapıldığına dikkat çeken Alan, "Elazığ Vişne Mermeri olarak adlandırılan mermerin üretiminin tamamı burada gerçekleştirilmektedir. Ancak yöredeki firmaların ortak hareket edememesi sonucunda fiyat odaklı rekabet edilmekle, bu yaklaşım yöredeki bütün firmalara zarar vermektedir. Sektöre yönelik gerçekleştirilen bütün araştırma, çalıştay ve raporlarda firmaların birlikte hareket etmesine vesile olacak çalışmaların gerekliliğinin önemi dikkat çekmektedir. Ayrıca odamız tarafından gerçekleştirilen mülakatlarda da bu ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Gerçekleştirilecek proje ile firmaların birlikte faaliyetler gerçekleştirmesi suretiyle kümelenme yaklaşımı çerçevesinde kazanımlar sağlayabilecekleri yönünde farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır" dedi.

2014 yılında gerçekleştirilen 1. Ekonomi Kurultayı'nda mermer sektörünün kentin öncü sektörü olarak belirlendiğine dikkat çeken Alan, şunları kaydetti:

"Bu sektörün rekabet gücünün artırılarak ihracat potansiyelinin yükseltilmesi öncelikli hedef olarak belirlenmiştir. Ülkemizin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalaması için Ekonomi Bakanlığınca yapılan çalışmada Elazığ bu hedefe katkı sağlayabilecek potansiyeli olan iller arasında gösterilmiştir. Bu proje, odamız sorumluluğunda, Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığıyla, Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan, İhtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım heyeti ve istihdam desteklerinden oluşuyor." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Elazığ 'Güç Birliği Projesi' ile İhracatı Arttıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement