Elinin Hamuruyla Rot Balans Ayarı Yaptı, Şimdi Dükkan Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Elinin Hamuruyla Rot Balans Ayarı Yaptı, Şimdi Dükkan Kurdu

Elinin Hamuruyla Rot Balans Ayarı Yaptı, Şimdi Dükkan Kurdu

Tekirdağ'da 15 yıldır lastik tamirciliği yapan, Sebahat Paksoy kendi iş yerini açtı. Erkeklerin yapmadığı işleri yaptığını belirterek, "Elimin hamuruyla rot balans ayarı yapıyorum." dedi.

06.03.2016 11:03  Güncelleme: 11:59

Tekirdağ'da 15 yıldır lastik tamirciliği yapan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle de kendi iş yerini açan Sebahat Paksoy, lastik tamiri için kendisini tercih eden kadın sürücülerin "lastikçi abla"sı oldu.

DESTEK ALDI İŞ YERİ AÇTI

Çorlu ilçesinde yaşayan Paksoy, çocukları büyümeye başlayınca, aile olarak daha çok paraya ihtiyaç duydukları için çalışmaya başladı. Uzun yıllar eşinin iş yerinde araç lastiği tamir eden Paksoy, KOSGEB'ten aldığı destekle iş yeri açtı.


Hem evini hem de dükkanını başarıyla idare eden Paksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev ekonomisine katkıda bulunmak için eşine yardım etmeye başladığını söyledi. Eşiyle 15 yıl çalışarak mesleği öğrendiğini, daha sonra kendi iş yerini açma hayaline KOSGEB'in desteğiyle ulaştığını anlatan Paksoy, "Dükkanı açalı 2 yıl oldu. Burada lastik tamiri, rot-balans ayarı, yazlık-kışlık lastik değişimi ve kontrolü ile lastik satışı yapıyorum. Çalışmayı seviyorum. Hiçbir iş kolay değil ama çalışınca oluyor. Hangi işi yaparsan yap, dürüst yapınca, olmayacak diye bir şey yok" dedi.


"PLANLI OLUNCA HEM EV HEM İŞ KADINI OLUNUYOR"

Lastik tamirciliğinin bir kadın için zor bir meslek olduğunu ifade eden Paksoy, şöyle konuştu:

"İşim zor tabii. Erkeklerin hakim olduğu bir sektörde çalışıyorum. Soğuk-sıcak hava şartları var, zor bir ortamda çalışıyoruz. Fakat ben işimi seviyorum ve evde oturmak istemiyorum. İkinci çocuğum okula başladıktan sonra çalışmaya başladım. Planlı olduğun zaman, çocuklara da zaman ayırabiliyorsun. Sabah erken kalkıyorum, kahvaltı yaparken yemeğim pişiyorum. Akşam eve gidince yemeğim hazır oluyor. Planlı olunca her şeye zaman ayrılıyor. Kendine de, işe de zaman ayırabiliyorsun."


"ELİMİN HAMURUYLA LASTİK TAMİRCİSİ OLDUM"

Paksoy, İş yerinde bir usta gibi çalıştığını, bir çok erkeğin bile yapmakta zorlandığı işleri üstlendiğini ifade ederek, "Burada 5 çalışanım var ancak ben de onlarla birlikte çalışıyorum. Yeri geliyor lastiği kontrol ediyorum, hava kaçıran lastikteki problemi tespit etmek için su testi yapıyorum, balans ayarı gibi ustalık gerektiren birçok işi yapıyorum" şeklinde konuştu.

"KADIN SÜRÜCÜLER BENİ TERCİH EDİYOR"

Müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldığını anlatan Paksoy, şu ifadeleri kullandı:

"Burada müşterilerden çok olumlu tepkiler alıyorum. Bazıları, 'Senin burada ne işin var? Git evinde otur, elinin hamuruyla ne işin var erkek işinde' diyenler seyrek de olsa çıkıyor. Ben kadın sürücülere 'lastikçi abla' olayım diye düşündüm. Beni burada gören erkekler eşlerini güvenle gönderiyorlar. Özellikle kadın sürücüler tarafından tercih ediliyorum. Çok iyi tepkiler alıyorum. 'Lastikçi abla' olarak tanınmak beni mutlu ediyor."


KOSGEB Tekirdağ Hizmet Müdürü Tolga Erkan da bölgedeki kadın girişimci sayısının ülke ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Kadınların KOSGEB desteğiyle iş yeri sahibi olmasının çok sevindirici olduğunu ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

"Sebahat hanım, KOSGEB'e geldiğinde kendi işini açacağını söyledi. Bunun üzerine uygulamalı girişimcilik eğitimine katıldı. Eğitimden sonra Çorlu'da, Yeni Sanayi'nin tam karşısında dükkanını açtı. Açarken de bir iş planı hazırladı. Biz de bu planını kurula sunduk. Kurul planı beğendi. Özellikle bayan bir girişimcinin 'lastikçi abla' olarak marka olması bizi de onore etti. Desteklerimizden yararlandı. 30 bin liralık hibe 70 bin liralık geri ödemeli destek kısmından yararlandı. 2 yıldır da aktif olarak bu işi yerine getiriyor ve diğer bayan girişimcilere rol model oldu. İnşallah Sabahat Hanım'ı örnek alan bayan girişimciler onun yolundan gidip, bizim de desteklerimizle iş bulma fırsatları var. Bu fırsatları kaçırmasınlar diyoruz. Bu tür bayan girişimcilere KOSGEB'in kapıları sonuna kadar açık."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Elinin Hamuruyla Rot Balans Ayarı Yaptı, Şimdi Dükkan Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • adfh: evinde oturup kocana yapsan rot ayarı daha iyi olur kadın kadınlğını bilmeli kadındenilince hanımefendi gibi olmalı kadın evinin gülü olmalı 1 2 Yanıtla
  • kemalist: adfh çok salaksın. 1 0 Yanıtla

Advertisement