Erdoğan 'Hep Yatırım' Diyor - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan 'Hep Yatırım' Diyor

Erdoğan \'Hep Yatırım\' Diyor

Yılmaz Erdoğan, Kazandığını 'Yatırım'a Aktarırken, Hülya Avşar Hem Televizyon Hem de Sinema Endüstrisine Yönelik Bir Film Stüdyosuna Yatırım Yapmayı Planlıyor.

13.01.2008 01:44

Yılmaz Erdoğan, kazandığını ’yatırım’a aktarırken, Hülya Avşar hem televizyon hem de sinema endüstrisine yönelik bir film stüdyosuna yatırım yapmayı planlıyor. Fuat Güner, Bill Gates ve Bill Clinton gibi ünlülerle beraber müzik yapabileceği bir program için cebinden harcıyor. Serdar Ortaç da, "Tek yatırımım oturduğum ev. Onun da değeri dörde katladı" diyor. Demet Akbağ’dan Altay’a, Helin Avşar’a 10 ünlünün birikimlerini hangi yollarla değerlendirdiklerini ve yatırımlarının ünlülere nasıl geri döndüğünü araştırdık.

Erdoğan BKM’yle büyüdü, Akbağ 3 ev sahibi oldu

YILMAZ ERDOĞAN: Oyunculuk, yönetmenlik, yazarlık gibi farklı kollarda faaliyet gösteren Yılmaz Erdoğan, sanattan kazandığını yine sanata yatırıyor. Beşiktaş Kültür Merkezi’nin yüzde 50 ortağı olan Erdoğan tiyatro, konser organizasyonlarından dizi ve filmlere kadar çok sayıda projeye imza attı. Vizontele, Gora, Organize İşler, Hokkabaz ve Beynelminel gibi gişe rekorları kıran filmerin de prodüksiyonunu gerçekleştiren BKM’nin diğer ortağı da Necati Akpınar. Erdoğan, bugün olsa kazancını yine BKM’ye yatıracağına dikkat çekerek, "Yatırımımdan hiç pişman olmadım" diyor.

DEMET AKBAĞ: Oyuncu Demet Akbağ kazancını gayrimenkul aracılığıyla birikime dönüştürüyor. İstanbul’da Ayşe Sultan Korusu’nda oturduğu evi olan Akbağ’ın İstanbul’da bir başka konutu, Çeşme’de de yazlığı bulunuyor.

Bir ev hayalim, bir dikili ağacım var

MANKEN ve oyuncu Nefise Karatay yatırımlarını ağırlıklı olarak tahvil ve B Tipi Likit Fona yönlendirdiğini söyledi. Kendisine ait bir ev, bir de arabası olduğunu belirten Karatay şöyle konuştu: "Arabamın kredisini ödüyorum. Kredinin bitmesine 1 sene daha var. Gökçeada’da bir evim var. Bir de Pana Film’in adıma diktiği ağacım. En büyük hayalim İstanbul’dan ev almak. O da beni kamçılıyor. Hem çok fazla kazanmadım. Hem de kendimi çok zorlanmadım. Kaç sene yaşarım garantisi yok. Ticaret riskli, bildiğim işi yapmak istiyorum. Dolar ve Euro hesaplarım da var. Ancak hem ufak miktarda, hem de bozdurmadığım için kayıpta sayılmam."

Kuracağım film stüdyosu dizilere de hizmet verecek

HÜLYA AVŞAR: Gayrimenkulden tekstile bugüne kadar birçok farklı işkolunda faaliyet gösteren Hülya Avşar şu aralar taşınmaz yatırımlarını daha çok arazi ve arsa üzerine yapıyor. İstanbul’da, Keşan’da, Bodrum’da, Londra’da ve Ayvalık’ta gayrimenkulleri olan sanatçının İstanbul Riva’da da 900 dönüm arazi üzerinde bir yatırımı bulunuyor. Riva’daki bu arsanın değeri 2.5 yılda 4’e katladı. Avşar son olarak da bir film stüdyosu kurmak için arsa arıyor. Kuracağı stüdyo aracılığıyla film endüstrisinin yanısıra televizyonlara da hizmet vermeyi hedefleyen Avşar, Londra’daki evinin kredi borcunu ise hálá ödüyor. Son olarak sahneleri bırakacağını açıklayan Avşar bu kararının ona maddi açıdan büyük bir kayıp getirmeyeceğine dikkat çekti.

HELİN AVŞAR: Hülya Avşar’ın kardeşi Helin Avşar da şu an çok para kazanmadığına dikkat çekerek, "Tarabya’da kendi oturduğum evim ve bir arabam var. Bunların yanında bir de dairem var. Şimdi param olsa yine daire alırdım. Ama önce parayı bankada değerlendirir, euro ve Dolar yükselene kadar beklerdim" dedi.

Clinton’la saksofon Gates’le gitar çalacak

MFÖ grubu üyelerinden Fuat Güner bu yıl tüm yatırımlarını hazırladığı yeni televizyon programına göre şekillendiriyor. Ünlülerle birlikte müzik yapabileceği bir program için kendi cebinden harcayarak yurtdışı bağlantıları kuran Güner, Simply Red ile şimdiden bir bölüm çekmiş. Güner, şimdi de Bill Gates’le gitar, Bill Clinton’la da saksofon çalabilmek için çalışıyor. Bodrum’da 12 dönümlük bir arsası da bulunan Güner, "O arsaya da talep çok. Uygun fiyat verirlerse, satarım" diyor.

İstinye’den bir ev aldım İstinye Park’la 4’e katladı

SANATÇI Serdar Ortaç bugüne kadar kazandıklarını tasarrufa yönlendirmeyi tercih etmediğini söyledi. İstinye’de bir evi olduğuna dikkat çeken Ortaç, İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin devreye girmesiyle bu evinin değerinin 4’e katladığına dikkat çekerek, "Bir daha birikim yaparsam. Yine ev alırım. Sarıyerden’de şaşmam. Kendime ait bir de şirketim bulunuyor. Bu şirket aracılığıyla kendime ve bazı yakın sanatçı dostlarıma ait konser gibi organizasyonları gerçekleştiriyorum" dedi. Bir süre önce Kurtköy’den arsa önerdiklerini ancak o zamanlar Kurtköy’ün yerini bile bilmediğini belirten Ortaç, "Yatırıma kafa yormuyorum. Yazlık hevesim, arsaya da cesaretim yok. Ailemin de hali vakti yerinde olduğu için benim yardımıma ihtiyaç duymuyorlar. Ben yatırım yapmak yerine günü yaşamaya çalışıyorum" diye konuştu.

İstanbul’da eve yatıracağıma New Jersey’den şato alırım

ABUZER karakteriyle yıldızı parladıktan sonra kariyerini Hababam Sınıfı, Maskeli Beşler gibi filmlerle sürdüren oyuncu Melih Ekener bugüne kadar tek yatırımının bir ev olduğunu söyledi. Aldığı evin kredi borcunu hálá ödediğini söyleyen Ekener, dairesinin yüzde 100 prim yaptığına dikkat çekerek, "Ümraniye’de ne zaman yeni bir proje başlasa, benim evin değeri artıyor. Orada proje gerçekleştiren firmaları tüm kalbimle destekliyorum" dedi. Yeni bir yatırım yapsanız hangi alanı seçerdiniz sorusuna "Gayrimenkulden şaşmam" diye cevaplayan Ekener, şöyle konuştu: "İstanbul’da ev fiyatları fahiş. Bir daireye 1 milyon dolar istiyorlar. Araştırdım, aynı paraya New Jersey’de 40 odalı şato buldum. Üstelik göl manzaralı. Bu kadar para kazanırsam, New Jersey’den şato alırım."

Sanatçıyım, ticareti bilmem ama araba galerisine ortağım

ALBÜM satışları ve konserlerinden kazandıkları ile önce bir şirket kuran Altay, parasını arsa, arazi ve gayrimenkule yatırıyor. İstanbul’da bir oto galerisinde de ortaklığı bulunan Altay, yatırımlarını şöyle anlattı: "Şirket ise korsan ve internet yüzünden çok faal değil. Son albümümde aynı nedenle 500-600 bin dolar zarar ettim. Ben ticareti bilmem. Sanatçıların ticarette başarılı olacağına inanmıyorum. Borsada da çok kaybettim. En büyük yatırımım İstanbul’da kendi arsam üzerine ailem için yaptırdığım bina oldu."

Bir evim, bir arabam var bir de bahçe istiyorum

YABANCI Damat dizisinin Memik Dedesi, İkinci Bahar dizisinin Zülfikar’ı Arif Erkin yıllardır gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda İstanbul Valideçeşme’de bir ev sahibi olduğunu söyedi. En büyük hayalinin bahçeli ev alıp köpeklerini daha özgür bırakmak olduğunu belirten Erkin, "Uzun süre devlet memuruydum. Dürüsttüm. Sadece maaşım vardı. Ardından müzik ve tiyatro başladı. Bir de iki katlı, genişçe bir ev sahibi oldum. Yabancı Damat dizisinden hem eksiklerimi giderdim hem de bir araba alabildim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan 'Hep Yatırım' Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement