Erol Sabancı Büstü Sabancı Center'da Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Erol Sabancı Büstü Sabancı Center'da Açıldı

Erol Sabancı Büstü Sabancı Center\'da Açıldı

Akbank'ın 60. Kuruluş Yıldönümünde Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı'nın Büstü, Sabancı Center Girişinde Açıldı.

30.01.2008 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank'ın 60. kuruluş yıldönümünde Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı'nın büstü, Sabancı Center girişinde açıldı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, İngiliz heykeltıraş David Cregeen'a yaptırılan bronz büst, Akbank'ın 60. yaş gününde paydaşlarının Erol Sabancı'ya bir armağanı olarak Akbank binası girişinde açıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Erol Sabancı'nın kaptanlığında Akbank'ın, bir başarıdan diğerine taşındığını söyledi.

Güler Sabancı, "Akbank'ın 60 yıllık mazisi ile Sayın Erol Sabancı'nın bankadaki 45 yılı iç içe geçmiştir. 60 yıl önce, 30 Ocak 1948'de Adana'da küçük bir mahalli banka olarak faaliyete başlayan Akbank, 1954 yılında Genel Müdürlüğü'nü İstanbul'a taşıdı. Akbank, Sayın Sabancı'nın yönetimine geçmesinden itibaren, ana hissedarı olan Sabancı Grubu'nun sağladığı istikrarla, hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümeye başladı. Sayın Erol Sabancı'nın basiretli kaptanlığında Akbank bugünlere gelmiştir. Kendisine

grubumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Güler Sabancı, merhum Sakıp Sabancı'nın, kıymetli insanların hayattayken büstlerinin yaptırılması fikrine olan inancından da bahsederek, "Rahmetli Sakıp Sabancı kıymetli insanların takdir edilmesini ve bu takdirin de hayattayken gösterilmesini isterdi. Bunun için başarılı insanların hayattayken büstlerinin yaptırılmasına ve onların en çok emek verdikleri, çalıştıkları mekanlarda girişlere, kendilerini herkese hatırlatmak üzere konmasına çalışmıştır" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ise Akbank'ın başarısında Erol Sabancı'nın Akbank'a ve çalışanlarına kazandırdığı prensiplerin çok önemli rol oynadığını kaydetti.

Kurtul, "Sayın Erol Sabancı, bugün burada size Akbank'ın temellerine koyduğunuz taşları hiçbir zaman unutmadığımızı ve gelecekte de unutmayacağımızın göstergesi olarak bu büstü armağan etmek istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erol Sabancı'nın büstü, Güler Sabancı ve Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer tarafından birlikte açıldı.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erol Sabancı Büstü Sabancı Center'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement