Etiyopya'dan Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Etiyopya'dan Yatırım Çağrısı

Etiyopya\'dan Yatırım Çağrısı

İNSİAD'ın davetlisi olarak İnegöl'e gelen Etiyopya heyeti, Organize Sanayi ve Mobilya İhtisas OSB'yi ziyaret ederek, bazı tesisleri gezdi.

20.05.2014 13:09  Güncelleme: 13:06

İNSİAD'IN davetlisi olarak İnegöl'e gelen Etiyopya heyeti, Organize Sanayi ve Mobilya İhtisas OSB'yi ziyaret ederek, bazı tesisleri gezdi.

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İNSİAD) davetlisi olarak İnegöl'e gelen Etiyopya heyeti, Organize Sanayi Bölgesi'nde ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bazı fabrikaları ziyaret etti. Etiyopya Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Abtew, Sanayi Bakanı Tadesse Haile, Dışişleri Bakanı Dawano Kedir, Etiyopya Başbakanlık Yatırım Ajansı Müdürü Fitsum Arega ve Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobbeziz'in bulunduğu heyet, İnegöl Özel Nilüfer Lisesi'ni ziyaret ederek başladıkları temaslarında, İSKO tesislerini gezdi.

Mobilya İhtisas OSB'sinde faaliyet gösteren GALA Mobilya'yı da gezen heyet, daha sonra İnegöl Ticaret Odası Konferans Salonu'nda İnegöllü işadamlarına Etiyopya hakkında bilgiler vererek, İnegöllü işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Etiyopya heyetini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği İNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akıskalı, " Afrika'nın önemli ülkelerinden biri olan Etiyopya'nın bakanları ve yetkilileri ilçemize gelerek tekstil ve mobilya fabrikalarımız hakkında bilgiler aldı. Ayrıca İnegöllü sanayicilerimizin bu ülkede yatırım yapabilecekleri konusunda bilgiler veren misafir heyetimiz, işadamlarımızı ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti" dedi.

Devlet Bakanı Ahmed Abtew ise, "Tekstil ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarınızın çok iyi olduğunu gördük. Dolayısıyla İnegöllü sanayicilerinin ülkemde yatırım yapmalarını bekliyoruz. Ülkemize yatırım için gelecek sanayici ve işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız. Ülkemizde kurulacak tesislerin ve iş gücü maliyetinin çok düşük olduğunu belirtmek isterim. Çünkü biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Biz sizden sadece üç şey istiyoruz, Bir teknolojinizi, iki bilgi birikiminizi, üç Etiyopya'da istihdam sağlamanızı istiyoruz. Bunun için her türlü kolaylığı size sağlayabiliriz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Etiyopya'dan Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement