EYT Federasyonu Başkanı: İntibak Yasası 2000 sonrası emekliler için de çıkarılmalı - Son Dakika
Ekonomi

EYT Federasyonu Başkanı: İntibak Yasası 2000 sonrası emekliler için de çıkarılmalı

EYT Federasyonu Başkanı: İntibak Yasası 2000 sonrası emekliler için de çıkarılmalı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini söyledi. Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde toplanan vatandaşlar pankart açıp EYT'liler lehine slogan attı. Lastikçi, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya çıkarılırken diğer emeklilere zam verilmemesinin sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Yüksek prim ve yılla emekli olanlara haksızlık yapıldığını savunan Lastikçi, asgari ücretin altında olmamasını ve en düşük memur maaşından az olmamasını talep etti. Emekli olmanın iki şartı olan hizmet yılı ve prim gününe yaş haddi eklendiğini dile getiren Lastikçi, İntibak Yasası'nın 2000 sonrası emekliler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

30.07.2023 16:25  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde toplanan vatandaşlar pankart açıp EYT'liler lehine slogan attı.

Lastikçi, basın açıklamasında, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya çıkarılırken diğer emeklilere zam verilmemesinin sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Yüksek prim ve yılla emekli olanlara haksızlık yapıldığını savunan Lastikçi, "En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını talep ediyoruz." dedi.

Lastikçi, emekli olmanın iki şartı olan hizmet yılı ve prim gününe yaş haddi eklendiğini dile getirerek, "2000 yılı öncesi emekli olanlar için çıkarılan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için çıkarılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi EYT Federasyonu Başkanı: İntibak Yasası 2000 sonrası emekliler için de çıkarılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement