Santa Clara Üniversitesi Finans Profesörü Meir Statman Borsa İstanbul'a konuk olacak.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, şirket 28 Ocak Salı günü saat 14.00'te "Borsa İstanbul Araştırma Bölümü Etkinlikleri 2014" kapsamında davranışsal finansın önde gelen isimlerinden Profesör Meir Statman'ı konuk edecek.
Verilen bilgilere göre ödüllü "What Investors Really Want" kitabının yazarı Meir Statman, yatırımcıların ve şirket yöneticilerinin kararlarına ve bu kararların finansal piyasalara nasıl yansıdığına odaklandı. Birçok derginin editör kurulunda yer alan ve davranışsal finansın önde gelen akademisyenleri arasında yer alan Statman'ın Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Review of Financial Studies ve Journal of Financial and Quantitative Analysis gibi dünyanın en iyi finans dergilerinde yayınlanan çok sayıda makalesi bulunuyor. 2011 yılında Investment Advisor tarafından en etkili 25 kişi arasında gösterilen Statman'ın yayınlanan makalelerinin yanı sıra çok sayıda ödülü de bulunuyor.
Santa Clara Üniversitesi'nden Finans Profesörü Meir Statman'ın "Yatırımcılar Ne İster? Davranışsal Finanstan Dersler (What Investors Really Want: Lessons from Behavioral Finance)" başlıklı konferansı Borsa İstanbul'da gerçekleştirilecek. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Finans Profesörü Statman Borsa İstanbul'a Konuk Olacak - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?