Gaziantep'teki depremden etkilenen işletmelere 754 bin dolarlık hibe verilecek - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'teki depremden etkilenen işletmelere 754 bin dolarlık hibe verilecek

Gaziantep\'teki depremden etkilenen işletmelere 754 bin dolarlık hibe verilecek

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki 400 işletmeye, 6 Şubat depremlerinden etkilenen işletmelerin toparlanmasına yönelik olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İslahiye Ticaret Odası tarafından toplam 754 bin dolarlık hibe verilecek. İmza protokolüne İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, UNDP temsilcileri ve işletme sahipleri katıldı. Hibe programı ile depremden zarar gören işletmelerin tekrar faaliyete geçmesi hedefleniyor.

15.11.2023 16:31  Güncelleme: 16:32

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki 400 işletmeye toplam 754 bin dolar hibe verilecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İslahiye Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Toparlanmasına Yönelik Bölgesel Hibe Programı"na hak kazanan 400 işletmeyle hibe protokolü imzalandı.

İmza protokolüne, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, UNDP temsilcileri Louisa Vinton, Arzu Karaarslan Azizoğlu, Hamit Doğan ve hibeye hak kazanan işletme sahipleri katıldı.

Burada konuşan İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen, toplam 754 bin dolarlık hibe programı ile depremden zarar gören girişimcilerin ve işverenlerin hasarlı işletmelerinin tekrar ayağa kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'teki depremden etkilenen işletmelere 754 bin dolarlık hibe verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement