Ggyd Başkanı Allıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ggyd Başkanı Allıoğlu Açıklaması

Ggyd Başkanı Allıoğlu Açıklaması

"Üretilen mal ve hizmetlerin özellikle yabancı piyasalarda rekabet şartlarına uyum sağlayabilmesi için bunların üretiminde mutlaka nitelikli elemanlara ihtiyaç var" "Eğitim sistemi ile iş gücü piyasasının koordinesi şart"

16.08.2013 12:29

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, Türkiye'de üretilen mal ve hizmetlerin özellikle yabancı piyasalarda rekabet şartlarına uyum sağlayabilmesi için bunların üretiminde mutlaka nitelikli elemanların çalıştırılmasına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Allıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kaliteli mal ve hizmet üretimi için geniş imkanlara sahip olan Türk iş dünyasının, nitelikli ara eleman konusunda aynı şansa sahip olmadığını belirterek, sanayici ve işadamlarının nitelikli eleman sıkıntısının her geçen yıl arttığını kaydetti.

Türk iş dünyasının iç piyasada değil, uluslararası piyasada da güçlü rakiplerle mücadele ettiğinin altını çizen Allıoğlu, Türkiye'de üretilen mal ve hizmetlerin özellikle yabancı piyasalarda rekabet şartlarına uyum sağlayabilmesi için bunların üretiminde mutlaka nitelikli elemanların çalıştırılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Allıoğlu, bu anlamda meslek yüksek okulları, meslek liseleri ve teknik eğitim veren okulların sayısının arttırılması, niteliklerinin geliştirilmesi ve iş dünyasına uyumlu hale getirilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Türkiye'nin, mesleki teknik eğitim bakımından, Avrupa ülkelerinin gerisinde olduğuna dikkati çeken Allıoğlu, "2023 yılı için konulan ekonomik hedeflere ulaşmak istiyorsak, iş dünyasının nitelikli ara eleman ihtiyacını büyük oranda karşılamak zorundayız" ifadesini kullandı.

-"Eğitim sistemi ile iş gücü piyasasının koordinesi şart"

Allıoğlu, Türkiye'de bazı sektörlerde ara eleman yetiştirecek bir tane bile okul bulunmadığını belirterek, sektörlerin önemli bir bölümünde ise nitelikli eleman sayısının son derece yetersiz olduğunun altını çizdi.

Eğitim sisteminin, iş dünyasının ihtiyaçlarına entegre edilmesi gerektiğini belirten Allıoğlu şunları kaydetti:

"Sanayicinin, işadamlarının, esnafın veya tüccarın talep ettiği nitelikteki iş gücünün yetiştirilmesi için tüm tarafların eğitim sürecine aktif katılmaları gerekmektedir. Gençlerin niteliklerine göre iş edinmelerini sağlamak için becerilerini ve nitelik düzeylerini arttırmaya dönük iş gücü eğitimleri almaları temel amaç olmalıdır. Ülkemizde hala nitelikli elemanlarla iş dünyasının aradığı mesleki nitelikler büyük oranda uyuşmamaktadır. İşsizliğin yanı sıra nitelikli eleman sıkıntısının artmasına yol açan bu tablonun ortadan kaldırılması için eğitim sistemi ile iş gücü piyasasının koordinesi şart." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ggyd Başkanı Allıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement