Giresun'da fındık fiyatı yeni haftaya 58 liradan başladı - Son Dakika
Ekonomi

Giresun'da fındık fiyatı yeni haftaya 58 liradan başladı

Giresun\'da fındık fiyatı yeni haftaya 58 liradan başladı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun serbest piyasasında fındık fiyatının yeni haftaya 58 liradan başladığını bildirdi.

26.12.2022 12:24  Güncelleme: 12:27

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Giresun serbest piyasasında fındık fiyatının yeni haftaya 58 liradan başladığını bildirdi.

Bölük, AA muhabirine, piyasaya ürün inişinin azalmasıyla iç ve dış pazarda oluşan arz talebine bağlı olarak fiyatın yükseldiğini söyledi.

Bugün serbest piyasada ürün alım satımının 58 liradan gerçekleştiğini belirten Bölük, gelecek haftalar için fındıkla ilgili değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ifade etti.

Bölük, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt yenileme sürecinin 31 Aralık'ta sona erdiğini kaydederek, "ÇKS, fındık üreticileri için büyük önem taşıyor. Kaydını yenilemeyen üreticilerimiz devlet desteklerinden yararlanamamakta. Yine TMO'ya fındık tesliminde de ÇKS şartı aranmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimiz mutlaka kayıtlarını yenilemeliler." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Giresun'da fındık fiyatı yeni haftaya 58 liradan başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement