Gurbetçi İş İnsanları Alucra'ya Yatırım İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Gurbetçi İş İnsanları Alucra'ya Yatırım İçin Bir Araya Geldi

Gurbetçi İş İnsanları Alucra\'ya Yatırım İçin Bir Araya Geldi

Giresun'un Alucra ilçesinde kurulması planlanan 5. Organize Sanayi Bölgesi için gurbetçi iş insanları memleketlerine yatırım yapmak amacıyla bir araya geldi. Alucra Kaymakamlığı ve Alucra Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda iş insanları ve STK temsilcileri, 12 farklı sektörde 300 dönüm alan üzerine kurulacak olan OSB'ye yatırım yapma kararı aldı. Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz, OSB'nin istihdam sağlamasının yanı sıra bölgenin gelişmesine ve ulaşım standartlarının artmasına da katkı sağlayacağını belirtti. İş insanları ise ulaşım sorunlarının çözülmesi halinde memleketlerine yatırım yapmaktan ve OSB'nin teşviklerinden faydalanmaktan mutlu olacaklarını ifade etti.

25.10.2023 12:41  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Alucra ilçesinde 12 farklı sektörde 300 dönüm alan üzerine kurulması planlanan 5. Organize Sanayi Bölgesi için gurbetçi iş insanları memleketlerine yatırım için bir araya geldi.

Alucra Kaymakamlığı ve Alucra Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda bir araya gelen iş insanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri 12 farklı sektörde 300 dönüm alan üzerine kurulacak olan 5. OSB'nin yatırım için kolları sıvadı.

Toplantıda gurbetçi iş insanlarının memleketlerine yatırım yapmaya davet eden Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz, "12 farklı sektörde 300 dönüm üzerine kurulması planlanan OSB'nin yöremiz için tersine göç umududur. İlçemizin en büyük sorunu istihdam olduğu için herkes göç ederek yurt içi ve yurt dışına göç etmek zorunda kalmıştır. Bu göçü tersine çevirebilmek için kurulması planlanan OSB'ye iş insanlarımızın yatırım desteğini bekliyoruz. Bu OSB sadece istihdam sağlamayacak aynı zamanda yörenin gelişmesi ve ulaşım standartlarının artması anlamına da gelmektedir" dedi.

Toplantıya katılan iş insanları ise en büyük endişelerinin ulaşım olduğunu ifade ederek, ulaşım sorunlarının sorun olmaktan çıkarılması halinde memleketlerine yatırım yapmaktan ve OSB'nin teşvik imkanlarından faydalanmak istediklerini ifade ettiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gurbetçi İş İnsanları Alucra'ya Yatırım İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement