Hasadın tek eğlencesi radyo dinlemek - Son Dakika
Ekonomi

Hasadın tek eğlencesi radyo dinlemek

Hasadın tek eğlencesi radyo dinlemek

Afyonkarahisar'ın kiraz ile ünlü Sultandağı ilçesinde hasadı döneminde radyoların dinlenme reyting oranları normal günlere göre neredeyse yüzde 300'lere kadar çıkarak rekor kırıyor.

14.07.2021 11:55  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın kiraz ile ünlü Sultandağı ilçesinde hasadı döneminde radyoların dinlenme reyting oranları normal günlere göre neredeyse yüzde 300'lere kadar çıkarak rekor kırıyor. İlgiden memnun olan Radyo DJ'leri reytingleri yükseltenlerin kiraz bahçelerinde çalışan işçiler olduğunu kaydederken, hasattaki tek eğlencenin ise radyo dinlemek olduğunu belirttiler.

Meşhur 'Napolyon' kirazı ile Sultandağı ilçesinde hasat dönemi başlarken, hasatta çalışan ve genelde şehir dışından gelen mevsimlik işçilerin tek eğlencesi ise bu yılda yine yerel radyolar oldu. İşçiler adeta müziksiz çalışmazken her bahçede mutlaka bir pilli radyoya veya cep telefonu üzerinden radyo dinleyen birisine rastlamak mümkün. İlçedeki yerel bir radyonun sahibi ve DJ'i Ergün Çini, kiraz hasadı döneminde kendilerine olan ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Kiraz bahçelerinde çalışan işçilerden çok yoğun istek aldıklarını belirten Çini, "Yerel radyo olarak bölgede yayın yapıyoruz Sultandağı merkezli olarak. İlçe merkezimizin nüfusu 6 bin civarında ama bu kiraz hasadı döneminde yaklaşık 20 bini buluyor. Bununla birlikte kiraz bahçelerinin de tek eğlencesi radyo programlarımız. Genelde bahçeden bahçeye istekler geliyor. Bunun yanında biz işçileri getiren kişilere 'dayıbaşı' diyoruz ve onlar arasında çeşitli yarışmalar düzeliyoruz. Kirazın toplandığı zamanlar sıcak zamanlardır biz çaldığımız şarkılar ile onları serinletmek için uğraş veriyoruz. Halayla, oyun havaları çalıp istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Şarkı isteği 2-3 bini buluyor"

Kiraz hasadı boyunca çok yoğun bir istek aldıklarını ve reytingin önemli oranda arttığını ifaden eden Çini açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Normalde günde 100-150 arasında şarkı isteği alırken, kiraz hasadı döneminde ise bu oran yaklaşık 2-3 bini buluyor. Tabi istek şarkı yoğunluğu fazla olunca hepsini yerine şansımız olmuyor. Biz de sıradaki şarkıları istek sahipleri için çalıyoruz. Dinleyicilerimiz çok konuştuğumuza dair eleştirilerde geliyor, ama istekleri okumak için de çok konuşmamız gerekiyor. İsteği de okumadığımızda bu defa 'bizim isteğimizi neden okumadın' diye serzenişte bulunuyorlar. İlgiden çok memnunuz, iyi ki radyo var. Bizimde bir sloganımız var 'radyo dinlemek güzeldir' diye. Gerçekten da radyo çok güzel bir iletişim ve eğlence aracıdır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hasadın tek eğlencesi radyo dinlemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı
    09:11 Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı

    Torunlar GYO'nun portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binası, 11.6 milyar TL artı KDV bedelle Denizbank tarafından satın alındı. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, taşınmazın 12.4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden yüzde 6.57 iskonto ile satıldığı belirtildi. Bina, geçmişte Uzan ailesine ait olan Telsim arsasının bir parçası olarak inşa edilmişti.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement