Hayvanı Kesenle Yan Yana Yürümedi Asüd'ü Kurup Dünya Ligine Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Hayvanı Kesenle Yan Yana Yürümedi Asüd'ü Kurup Dünya Ligine Girdi

Hayvanı Kesenle Yan Yana Yürümedi Asüd\'ü Kurup Dünya Ligine Girdi

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (Asüd) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Gıda Güvenliğinden Taviz Verilmeksizin Sektörün Sürdürülebilir Büyümesini Sağlamak İçin Yola Çıktıklarını Belirterek, Asüd Olarak Kurulur Kurulmaz Türkiye'yi Dünya Süt Ligine Çıkardıklarını Söyledi.

21.05.2009 01:43

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, gıda güvenliğinden taviz verilmeksizin sektörün sürdürülebilir büyümesini sağlamak için yola çıktıklarını belirterek, ASÜD olarak kurulur kurulmaz Türkiye’yi dünya süt ligine çıkardıklarını söyledi.

Ülker, sektörün ihracat potansiyelini geliştirmek istediklerini vurgulayarak, "Bunun başlangıcı da 56 ülkenin üye olduğu Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) karar mekanizması içinde olabilmektir. ASÜD olarak, Türkiye’nin bugüne kadar üye olmadığı bu organizasyona yaptığımız müracaat kabul edildi. Böylece Türkiye, dünya süt ligine girmiş oldu" dedi.

SETBİR’de çelişki var

ASÜD’ün faaliyete başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Ali Ülker, bir soru üzerine, SETBİR (Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği) üyesi olmalarına rağmen yeni bir dernek kurma nedenlerini ise şöyle açıkladı: "SETBİR’de et ve süt üreticileri bir arada bulunuyor. Arzı büyük baş hayvan oluşturuyor. Ancak süt için havvanın canlı olması gerekiyor. Et için ise havyanın kesilmesi gerekiyor. Çelişki burada başlıyor. İkisinin birada olması çok doğru değildi. Yine de hayvancılık konusunda SETBİR ile yoğun işbirliğimiz olacaktır. SETBİR’le işbirliğine devam ediyoruz. Üyeliklerimizi devam ettiriyoruz, ama daha çok bizim amacımız işlenmiş süt ürünlerinin besin değerini vurgulamak ve tüketimini artırmak."

Tattığımız ilk mucize

21 Mayıs’ın Dünyada ve Türkiye’de süt günü olarak kutlandığını ve bu anlamlı günde ASÜD’ün faaliyete geçtiğine dikkat çekerek, "Dünyaya geldiğimizde tattığımız mücize olan süt, ileriki yaşlarda da beslenmemizin en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sudan sonra en vazgeçilmez besindir" dedi. Gıda güvenliğinden taviz vermeksizin, hangi büyüklükte olursa olsun Türkiye’de faaliyet gösteren ve gelişmeyi amaçlayan kuruluşlarla birlikte sektörün sürdürülebilir büyümesini destelemek amacıyla yola çıktıklarını anlatan Ülker, "Ülkemizde süt ve süt ürünlerinin tüketiminin artırılması ve sektörümüzün ihracat potansiyelinin geliştirilmesi temel önceliğimiz. Ambalaj ise en vazgeçilmez argümanımız. Sürdürülebilir gıda güvenliğinin ambalajlı gıdadan geçiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Hayvanı Kesenle Yan Yana Yürümedi Asüd'ü Kurup Dünya Ligine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement