İlaç Kalıntısı, Meyve ve Sebzecilerin Gündeminde - Son Dakika
Ekonomi

İlaç Kalıntısı, Meyve ve Sebzecilerin Gündeminde

İlaç Kalıntısı, Meyve ve Sebzecilerin Gündeminde

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatları Birliği, sebze ve meyvede ilaç kalıntısı konusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını sürdürüyor.

03.05.2013 13:26  Güncelleme: 13:46

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatları Birliği, sebze ve meyvede ilaç kalıntısı konusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını sürdürüyor Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatları Birliği, (UYMSİB) yaş meyve ve sebzede zirai ilaç kalıntısı konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. UYMSİB Başkanı Salih Çalı, bir kaç firmanın duyarsızlığının tüm sektörü etkilediğini vurguladı.

UYMSİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birlik sebze ve meyvede ilaç kalıntısı konusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını sürdürdürüyor. Birlik Başkanı Dr. Salih Çalı Almanya Hessen Eyaleti FDP Partisi Milletvekilleri MarioDöweling, Alexander Noll, Frank Sürmann, Helmut von Zech, FDP Parti Yetkilisi Christian Baumann ve Almanya Federal Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sabine Sibel Cura Ölçüoğlu'nu Bursa'da ağırladı.

-"FATURA SEKTÖRE KESİLMEMELİ"-

Toplantıda meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı konusuna değinen Salih Çalı, Türkiye içinde tüketilen ya da ihraç edilen ürünlerde ilaç kalıntısı konusunun büyük önem taşıdığını dile getirdi. Sektör ile ilgili yapılan olumsuz bir haberin sektörün tüm ticaretini dibe vurdurabildiğine dikkat çeken Çalı, "İnsan sağlığına zararlı olan bir durum tabi ki kamuoyuyla paylaşılmalı, ancak birkaç kişinin yaptığı bir hatanın faturasını tüm sektöre kesmek uygun değildir" dedi.

AB ülkelerine özellikle Almanya'ya ihraç edilen domates ve biberde uygulanan yüzde 10 pestisit analiz şartının kaldırılması gerektiğini belirten Çalı, Türkiye'de bu konunun Tarım Bakanlığı, üretici ve ihracatçı tarafından hassasiyetle takip edildiğini vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İlaç Kalıntısı, Meyve ve Sebzecilerin Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement