İmkb, 25. Yılını Özel Etkinliklerle Kutlayacak - Son Dakika
Ekonomi

İmkb, 25. Yılını Özel Etkinliklerle Kutlayacak

İmkb, 25. Yılını Özel Etkinliklerle Kutlayacak

Etkinliklerin Merkezinde, 9 – 10 Aralık Tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Düzenlenecek Olan "İMKB 25. Yıl Konferansı" Yer Alıyor.

02.12.2010 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMKB ve İstanbul Finans Merkezi Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmaların tanıtılacağı, Türk ekonomisi ve sermaye piyasaları ile ilgili gelişmelerin aktarılacağı konferansa, dünyanın önde gelen borsa yöneticileri, yatırımcılar ve saygın akademisyenler katılacak. Konferansta, "Sermaye Piyasalarında Yeni Düzen", "Piyasaların ve Borsaların Karşı Karşıya Olduğu Yeni Dinamikler", "Borsa Teknolojileri ve İnovasyon", "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi" ve "Borsalar Arası Bölgesel İşbirlikleri" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

Etkinlikler çerçevesinde, Türkiye'nin sermaye piyasası ve borsa sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla uluslararası ölçekte bir makale yarışması da düzenlendi. Tüm dünyadan ilgililere açık olan yarışmaya, Türkiye ve dünyadaki hisse senedi ve menkul kıymetler borsaları hakkındaki güncel gelişmeler ile ilgili 40'a yakın ülkeden 160 makale katıldı. İMKB ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü, yarışmaya katılan bilimsel makaleler arasından üçünü ödüllendirmek üzere seçti. En iyi makale ödülünü "Complicated Firms" başlıklı çalışmayla Lauren Cohen (Harvard Business School ve NBER) ve Dong Lou (London School of Economics) kazandı. Yarışmada ikincilik ödülüne iki makale birden layık görüldü. "The Vote is Cast: The Effect of Corporate Govarnance on Shareholder Value" makalesiyle Vicente Cunat (London School of Economics), Mireia Gine (University of Pennsylvania, WRDS ve ESADE Business School), Maria Guadalupe (Columbia University, CER, IZA ve NBER) ve "Tobin's Q Does Not Measure Performance: Theory, Empirics and Alternative Measures" makalesiyle Philip H. Dybvig (Washington University in Saint Louis), Mitch Warachka (Singapore Management University) ikinciliği paylaştılar. Birinci makaleye 10 bin dolar, ikinci makaleye 7 bin 500 dolar olarak belirlenen yarışmanın ödülleri, 9 Aralık 2010 tarihinde, İMKB 25. Yıl Konferansı'nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

İMKB için sosyal sorumluluk açısından ayrı bir anlam taşıyan diğer bir etkinlik ise, İMKB'nin Türkiye'ye kazandırdığı okullar arasında düzenlenen "Resim Yarışması" olacak. İMKB Eğitim Fonu'ndan sağlanan kaynakla 74 ilde yaptırılan 302 İMKB okulunun öğrencileri, "İstanbul" konulu resim yarışmasında yeteneklerini gösterecek. Yarışma, İMKB'nin yaptırmış olduğu ilköğretim okulları ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında, 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Her kategoride ilk üçe giren toplam 12 başarılı öğrenci, refakatçiler eşliğinde tüm masrafları İMKB tarafından karşılanacak İstanbul gezisi ve dizüstü bilgisayarla ödüllendirilecek. Dereceye giren öğrenciler 16 Aralık 2010 tarihinde açıklanacak.

İMKB, Tarih Vakfı'yla yürüttüğü kurumsal tarih projesiyle de, kültür dünyasına eşsiz eserler sunacak. İMKB'nin geride bıraktığı 25 yıla ışık tutacak, İMKB'nin kuruluşuna ve gelişimine emeği geçmiş, tanıklık etmiş 40'ı aşkın kişiyle yapılan görüşmeler neticesinde oluşturulan "Sözlü Tarih Arşivi" ve "İMKB Tarih Kitabı" yayına hazırlanıyor. Bu proje sürecinde ortaya çıkacak metin ve sözlü tarih kayıtlarından yararlanılarak, uzun versiyonu 25-30 dakika, kısa versiyonu ise 5 dakika olacak, Türkçe ve İngilizce "İMKB Belgeseli" de hazırlanıyor. Deneyimli televizyon programcısı Mithat Bereket ve ekibi tarafından hazırlanan belgesel, DVD olarak kitaplarla birlikte sunulacak. Bunların yanı sıra, İMKB'yle ilgili fotoğraf, çeşitli malzeme ve obje arşivinden oluşan bir sergi de planlanıyor. Sergi, 9-10 Aralık 2010 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan İMKB 25. Yıl Konferansı'nda, konukların ilgisine sunulacak.

ERKAN: "Amaç İMKB'yi global konuma getirmek"

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, kurulduğu günden bu yana Türk ekonomisi ve toplumsal hayatına eşsiz değerler katan İMKB'nin 25. kuruluş yıldönümünde de aynı felsefeden yola çıkarak, değer yaratacak etkinlikleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek şunları söyledi:

"İMKB olarak son çeyrek asırda ülkemizin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu açıdan biz bu yılı, çeyrek asırdır sürdürdüğümüz çalışmalarımızı taçlandıracağımız bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bir yandan başarılar, ekonomik ve sosyal katkılarla dolu 25 yılı geride bırakmanın onurunu yaşarken, diğer yandan da gelecek 25 yılın vizyonunu oluşturmaya çalışıyoruz. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapacağımız etkinlikler, gelecek vizyonumuzun temelinde önemli bir yer tutacak. Çağdaş borsacılık anlayışıyla, İMKB'yi küresel bir vizyona sahip kılarak geleceğe taşımanın çabası içindeyiz. Bu amaç doğrultusunda hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında İMKB'yi global bir konuma getirmektir. Bu vizyonumuz, ülkemizin dünya ekonomileri arasında ilk 10 içinde yer alma hedefiyle de paralellik arz ediyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi İmkb, 25. Yılını Özel Etkinliklerle Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement